<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Estudiants denuncien que el reintegrament d’una beca comporta interessos econòmics

Recorden que han augmentat «les penalitzacions i interessos econòmics per als estudiants més desfavorits»

20 noviembre 2023 12:22 | Actualizado a 21 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Coordinadora de Representantes de Estudiantes de Universidades Públicas ha denunciat la «penalització» aplicada a aquells joves que han de retornar una beca atès que se’ls aplica interessos econòmics per aquest reintegrament, en cas que no compleixin els requisits acadèmics.

La Coordinadora (CREUP), una associació integrada per 31 universitats públiques i que representa a un milió d’estudiants, afirma que han augmentat «les penalitzacions i interessos econòmics per als estudiants més desfavorits» i argumenta que el Govern legisla sense tenir en compte a l’estudiantat.

Així, afegeix, la devolució de l’import de les beques del Ministeri d’Educació i Formació Professional per al curs 2023/2024 comportarà un interès econòmic per a aquells que «no superin els criteris acadèmics».

Recorda que la nova Llei orgànica del Sistema Universitari (LOSU) garanteix «la igualtat d’oportunitats en l’accés a la Universitat i en la continuïtat en els ensenyaments universitaris de l’estudiantat», no obstant això el sistema de beques «està lluny d’assegurar tal dret per als joves que les sol·liciten».

CREUP critica que les beques atorgades pel Ministeri d’Educació no sols no són suficients en número per a aconseguir a tot l’estudiant en situació desfavorida, sinó que a més «el sistema en si mateix cada vegada s’allunya més del seu propòsit real, que és ajudar a l’estudiant econòmicament més necessitat».

Les beques es concedeixen sobre la base de criteris tant econòmics com acadèmics i aquests últims, segons la Coordinadora, «no són indicadors d’una necessitat econòmica subjacent per a la continuació dels estudis, que hauria de ser el fonament de concessió d’una ajuda que atorga un sistema públic».

D’altra banda, no superar els requisits acadèmics que marca la convocatòria de beques comporta el deure de reintegrar l’import de les mateixes i «la devolució tindrà un interès econòmic de no superar aquests criteris».

Des de la CREUP incideixen en què «això suposa una doble penalització per a l’estudiant que ja té problemes econòmics de base, perquè a més de no poder continuar amb els seus estudis, «es veu sagnat encara més pel propi sistema».

Comentarios
Multimedia Diari