<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Vendrell acull la 28a Diada de l’Enginyer

L’esdeveniment, organitzat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, va celebrar-se al nou espai Tabaris de Coma-ruga

07 noviembre 2024 10:13 | Actualizado a 07 noviembre 2024 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona (CETIT) ha congregat prop de 400 persones a la 28a edició de la Diada de l’Enginyer, celebrada el dissabte 26 d’octubre al recentment inaugurat espai Tabaris del Vendrell, a Coma-ruga.

L’acte va començar amb els discursos institucionals, a càrrec de diverses autoritats: Miquel Darnés, president del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials i de Grau de Catalunya; Josep Pallarès, rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV); i José Carlos Pardo, president de la Mutualidad de Péritos e Ingenieros Técnicos Industriales (MUPITI). També va intervenir l’alcalde d’El Vendrell, Kenneth Martínez.

Posteriorment, es van lliurar diversos reconeixements, entre els quals va destacar el V Premi “Innovació i Sostenibilitat”, atorgat a l’empresa FERVE per la seva trajectòria en la fabricació de carregadors, comprovadors de bateries i altres accessoris per a l’automoció. Fundada fa més de 100 anys, aquesta empresa familiar és pionera en l’àmbit de la tecnologia elèctrica per a vehicles i va ser la creadora del primer cotxe elèctric solar de l’Estat, l’any 1980.

La Diada també va incloure la 31a edició del Premi de Treball de Fi de Grau Lluís Roca Garcia, que premia el talent de les noves generacions d’enginyers. Aquest any, el guardó ha estat per a Carles Fernández Petit, per la seva proposta “Proyecto de un chasis y basculante de una motocicleta de competición”. A més, es va retre homenatge a quinze enginyers i enginyeres que celebren els seus 25 anys de col·legiació, així com a Joan Esquerrá, Josep M. Parera i Jaime Herraiz, que en compleixen 50 com a membres del CETIT.

Després de l’acte institucional, presidit pel degà del CETIT, Joan Gabriel Talarn, els col·legiats van gaudir d’un dinar de germanor al restaurant Xaloquell de Coma-ruga.

Com és tradició, la Diada de l’Enginyer, que cada any té lloc en un municipi de la demarcació, va incloure una visita cultural, aquest cop al Museu Pau Casals, on els assistents van poder descobrir la història d’aquest músic il·lustre. L’esdeveniment és una oportunitat per als col·legiats i col·legiades d’intercanviar experiències i compartir vivències en un espai de trobada i reconeixement professional.

Comentarios
Multimedia Diari