<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Transhumant d’enguany a la Bisbal es farà sense el ramat d’ovelles

La ruta pels antics camins ramaders del Penedès se celebrarà el dimecres 1 de maig amb tres recorreguts diferents. La jornada es clourà amb un dinar de productes del territori

14 marzo 2024 13:11 | Actualizado a 14 marzo 2024 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha presentat l’edició d’enguany de la Transhumant, una ruta pels antics camins ramaders del Penedès que se celebrarà el dia 1 de maig. La principal novetat d’aquesta edició és que no hi participarà el ramat d’ovelles, com es va fer l’any passat.

El responsable de l’organització de l’esdeveniment, Ramon Prat, va relatar que el principal motiu ha estat no poder comptar amb un ramat. «Era una realitat molt difícil tenir ovelles pels problemes que hi ha dins de la ramaderia i perquè el Salvador –que ja ens va acompanyar temps enrere– ha estat molt malalt».

«Vam trucar una noia que tenia un ramat, però ens va dir que se l’havia venut per les dificultats que tenia per sobreviure», va assenyalar Prat, qui també va afegir que trobaven «molt forçat» fer una caminada amb un ramat que haurien de portar «expressament» d’altres indrets de Catalunya.

Amb tot, l’activitat continua tenint el rerefons turístic i de descoberta de l’entorn. «La Transhumant és un producte turístic on rememoren i recuperem els camins ramaders de la Bisbal, el massís de Bonastre i de Masllorenç», va comentar Prat. Així, una altra novetat d’enguany és l’oferta de tres recorreguts de diferents distàncies, sempre amb sortida des de la Bisbal.

Tres recorreguts

La caminada més curta és de 7,5 quilòmetres fins al petit nucli de Masarbonès, on s’esmorzarà i es tornarà a la Bisbal amb mitjans propis per fer una visita guiada i un tast d’oli a les oliveres de Torclum. La segona opció contempla el mateix que la primera, però la tornada cap al nucli de la Bisbal es farà caminant, amb un total de 15 quilòmetres. En últim lloc, la ruta més llarga serà de 24 quilòmetres i arribarà fins al municipi de Bonastre, on els participants podran degustar un esmorzar als Plans by Sicus.

Les tres opcions compten amb l’obsequi d’una samarreta commemorativa i un dinar de cloenda a la Bisbal, elaborat per alguns membres del col·lectiu gastronòmic Terra i Taula com Torclum o el restaurant Vell Papiol de Calafell. De fet, hi ha una quarta activitat per a les persones que no vulguin o no puguin fer la caminada. L’«opció gastronòmica» contempla la visita i degustació d’oli a Torclum i el dinar.

En aquest sentit, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Judith Vidal, va animar a tothom a participar-hi per degustar les propostes culinàries de proximitat. «Aquest any acabem amb un dinar amb alguns dels components de Terra i Taula i la caminada és l'excusa per poder gaudir d’un bon àpat».

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va assegurar que «el millor que podem fer per conèixer el territori és caminar» i que la Transhumant és una manera de conèixer els enllaços entre camins del municipi i d'altres pobles de la comarca. També va concloure que cada vegada hi ha menys persones que es vulguin dedicar al món de la ramaderia i que l’activitat és «un homenatge» als pastors que hi havien hagut al poble.

Les inscripcions a l’activitat ja es poden fer a través de la pàgina web de la Transhumant 2024.

Comentarios
Multimedia Diari