Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Espluga estrena el seu primer mural amb realitat augmentada

L’obra s’ha realitzat en el marc del festival d’art, cultura i tecnologia Graff Tech Fest

19 julio 2024 20:39 | Actualizado a 20 julio 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espluga de Francolí estrena avui al vespre el primer mural interactiu amb realitat augmentada del municipi, una obra artística que s’ha portat a terme durant el festival Graff Tech Fest, una iniciativa de l’empresa Suite of Art i que ha promogut la regidoria de cultura de l’Ajuntament.

Durant l’edició d’enguany, l’artista convidat ha estat el muralista burgalès Christian Sasa, qui ha pintat una representació dels gravats prehistòrics de la Cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí a les parets de la plaça del Novè Centenari.

El mural es podrà explorar gràcies a la tecnologia virtual, ja que incorpora un codi QR amb el qual els objectes del dibuix cobren vida i també hi apareixen elements en 3D, segons va explicar el CEO de l'empresa Suite of Art, Jaume Junqué. «Aquest mural és únic al món, amb la part tecnològica es podrà interactuar amb els gravats i es veuran en 3D».

D’altra banda, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mar Gili, va assegurar que el projecte comptarà amb cinc grafitis: «Aquest any no ens han autoritzat la subvenció que havia d’abastar tot el projecte sencer, per això només hem pogut fer aquest, que està subvencionat per la Diputació de Tarragona».

Des del consistori van apuntar que de cara a l’any vinent, tenen previst intentar aconseguir el finançament per poder executar els altres quatre murals.

Sobre el projecte

El festival de pintura mural Graff Tech Fest va néixer l’any passat a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), on es van reunir una quinzena d’artistes nacionals i internacionals per decorar diferents parets i espais del municipi amb 13 murals. Les obres són interactives i es poden trobar geolocalitzades a internet.

Segons Junqué, a Suite of Art són «pioners a tot el món» en aquest camp. «Nosaltres vam tenir la idea d’ajuntar art, cultura i tecnologia en un festival on tots els murals són interactius –va comentar–. Tenen un motiu cultural, tenen una part artística i una part tecnològica, i aquests tres factors s’uneixen per fer un concepte únic».

Una de les principals característiques d’aquesta iniciativa és que se centra a representar trets característics del municipi on s’organitza. En aquest sentit, des de l’empresa van fer una anàlisi a diverses poblacions i zones del territori i van decidir plantejar la proposta a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. «Vam oferir la idea a l’Espluga, perquè creiem que a nivell cultural té molts factors interessants», va destacar Junqué.

Durant els pròxims anys, es pretén crear una ruta de murals virtuals que estaran instal·lats en diferents carrers i places de l’Espluga i que representaran elements culturals i tradicionals del municipi, com podrien ser els carquinyolis o els templers, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari