<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els infants del Pont d’Armentera coneixen la fauna autòctona del riu Gaià

Ahir van instal·lar les caixes niu que havien construït en un taller sobre biodiversitat

03 marzo 2024 08:39 | Actualizado a 05 marzo 2024 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els infants del Pont d’Armentera han instal·lat unes quantes caixes niu a l’entorn del riu Gaià, que van construir ara fa uns mesos en un taller de biodiversitat. Des de l’Ajuntament del Pont han assegurat que l’activitat és una iniciativa per conscienciar la població més jove del municipi sobre el medi ambient.

«Són activitats que fem de manera esporàdica, però que creiem que pel nostre entorn i per l’educació dels nens és important –ha afirmat l’alcaldessa del Pont, Montserrat Feliu–. Tenim l’entorn del riu Gaià, que ens cuidem de tot el passeig i cal que preservem la seva fauna i la flora».

Des del consistori van apuntar que ja feia alguns dies que s’haurien d’haver anat a penjar, perquè ara els ocells ja comencen a nidificar. La proposta va tenir molt d’èxit en els infants d’aquest poble de 500 habitants.

«Com que és a l’aire lliure hi acostuma a participar bastant gent. Una quinzena d’infants va participar en l’activitat de construir les caixes niu, que per ser un poble com el Pont d’Armentera és molt», ha exclamat la batlle.

Durant les últimes setmanes van identificar un peix invasor de color vermell al riu Gaià

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’encarreguen de la neteja de l’espai i també hi ha un ramat que manté el passeig del costat de riu net.

«Aquest indret és una zona bastant transitada per les persones que venen a fer la ruta de les passarel·les», ha comentat Feliu, qui també ha assegurat que, juntament amb l’escola, aniran fent el seguiment i el control de com fan els nius els ocells.

«Si veiem que té èxit, de cara a la pròxima temporada podrem fer un altre taller i posar-ne més». En aquesta línia, durant l’any l’Associació Mediambiental La Sínia també porta a terme diversos tallers a l’escola, perquè els nens i nenes coneguin quines espècies tenim a casa nostra.

Espècies invasores al Gaià

De fet, aquest és un dels principals objectius que persegueixen les activitats, donat que ja s’han identificat espècies invasores a l’entorn del Gaià. «Al llarg del riu tenim espècies invasores i com a mínim volem preservar i protegir la fauna autòctona, donant-los-hi un hàbitat perquè es quedin aquí», ha apuntat l’alcaldessa.

En aquest sentit, fa una setmana que des de La Sínia van advertir el consistori que havien vist uns peixos vermells al riu.

Es tractava d’una espècie invasora que es menja la fauna autòctona. Feliu ha manifestat que «l’abocament d’aquests peixos devia ser més ignorància que una altra cosa. Els que els van deixar al riu devien pensar que com que hi ha aigua, sobreviurien».

També ha destacat que des de l’Ajuntament han alertat a la ciutadania sobre l’efecte negatiu i les conseqüències que poden tenir accions com aquesta.

Comentarios
Multimedia Diari