<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Bonpreu preveu invertir 204 milions i crear 900 llocs de treball en 10 anys a Montblanc

L’empresa ha presentat avui la futura ciutat logística, que podria començar a aixecar-se l’abril del proper any

24 noviembre 2022 21:47 | Actualizado a 24 noviembre 2022 21:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup català Bonpreu preveu invertir 204 milions d’euros en la futura ciutat logística que ha de construir a Montblanc. Estarà acabada dins d’uns deu anys, moment que donarà feina a 900 persones.

Els directius de l’empresa han presentat avui dijous aquest projecte davant de més de 300 persones, no solament de Montblanc sinó de la comarca –s’havia convocat els alcaldes–, a més de representants de la Generalitat. Les obres de la primera fase podrien començar l’abril del proper any.

«Serà una verdadera revolució», reconeixia l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, en l’acte de presentació. I com a exemple del que serà la inversió a la capital de la Conca de Barberà es projectaren imatges i xifres de l’única ciutat logística que té el grup actualment i que està a Balanyà (Osona).

Joan Sabartés, director d’Operacions de Bonpreu, indicà que la primera fase a Montblanc estarà acabada als dos anys d’obtenir els permisos. Tindrà una inversió de 97,8 milions, es crearan 300 llocs de feina i hi haurà 39.100 metres quadrats edificables.

D’aquests, 26.500 corresponent al magatzem de secs i 12.600 al de frescos. D’aquí sortiran 25 milions de caixes o unitats de servei a l’any.

Però en deu anys, la part de secs ocuparà 55.900 metres quadrats i la de frescos, 38.800. Dels primers magatzems sortiran cada any 83 milions d’unitats i del segon, 76 milions.

A més, ja estarà fet el magatzem denominat ‘inversa’, que és tot el material per reciclar que es recull dels supermercats. Tot el complex donarà feina a 900 persones –a Balanyà són 810–.

Alternatives

El president del grup Bonpreu, Joan Font, va reconèixer que «teníem moltes alternatives a Montblanc». I una passava pel creixement del complex de Balanyà. «Però vam veure que era millor tenir-ne un al sud».

Es van inclinar per Montblanc per un tema «d’optimització de costos logístics de cara el futur creixement» ja que des d’aquí es donarà servei a les demarcacions de Tarragona i Lleida i en determinats moments es podria arribar fins al Vallès. Font destacà la necessitat que el grup sigui competitiu, sostenible i rendible, «i som una de les millores empreses amb assortit». «Hem de tenir el millor producte fresc, tant com els millors especialistes», digué.

L’empresa, apuntà Font, també aposta per la proximitat i el KM0, «adaptar l’assortit a cada territori». Però també per la «proximitat emocional que volem tenir amb els clients». En aquest sentit introdueixen productes «de qualitat i a bon preu» fabricats al territori on està l’establiment, «i això ens diferencia de la competència». I també recordà els valors de l’empresa. Actualment, la marca té en projecte establiments a Tremp, el segon de Lleida, Cunit i Coma-ruga.

Quan tot el complex estigui aixecat, ocuparà 10,3 hectàrees, 9,4 de les quals de magatzems

Pere Anglada, director financer del grup, donà algunes xifres del grup. Aquest exercici es tancarà el febrer amb 2.030 milions de facturació, en deu anys l’empresa haurà invertit mil milions i a l’agost eren 9.400 treballadors. Actualment hi ha repartits 131 supermercats Bonpreu, 55 Esclat, tres Orangutan, 58 benzineres i 13 minimercats.

Josep Andreu recordà els orígens dels terrenys on es construiran les instal·lacions de Bonpreu i que «serà un extraordinari fet per revertir el nombre d’habitants i tenir més llocs de treball». Indicà que amb l’arribada de la fil·loxera, la comarca anà perdent habitants i que el 1975, amb l’arribada de l’autopista AP-2, s’inicià un «procés d’industrialització» gràcies al llavors alcalde Josep Gomis –present a l’acte–.

Assegurà que per cap d’any «tindrem el projecte d’urbanització i reparcel·lació de la zona. I assegurà que Bonpreu «és inversió, treball i estabilitat»

Comentarios
Multimedia Diari