L’estàtua de 10 metres de Mazinger Z que s’alça, imponent, a la urbanització del Mas del Plata (Cabra del Camp) se situava, ahir, al centre de totes les mirades. La gent feia cua per fotografiar-se als seus peus. Molts, alçant els punys, tot imitant el gest del mític robot que va marca la infantesa de tota una generació. També es van veure disfresses de dinosaure. El motiu de tot plegat: la inauguració de la remodelació de la plaça que rodeja l’imponent estàtua, que ha vist, els darrers mesos, com el seu entorn es transformava per complet.
Si fins ara el robot estava rodejat, simplement, d’un descampat, ara s’ha ordenat amb l’habilitació d’un parc infantil, un bar i una zona de pícnic, convertint-se en una plaça que porta el nom d’Alfredo Garrido García. Els més fans de la mítica sèrie segur que saben qui és: el cantant i productor bilbaí, autor de l’adaptació de la cançó de Mazinger Z i que ahir, als seus 89 anys, no es va voler perdre la cita.
«És un projecte força ambiciós per a un poble tan petit com Cabra del Camp. Hem aconseguit convertir l’espai en un punt de trobada familiar», explicava ahir el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cabra, Miguel Castañón, durant l’acte d’inauguració, on hi van ser presents molts veïns, però també visitants d’arreu, fans de la sèrie infantil Mazinger Z. De fet, es calcula que anualment visiten l’estàtua unes 7.000 persones i, ara, amb aquesta adequació, s’espera que en siguin més.
La Gema i el Robert eren dos dels que ahir es fotografiaven davant de l’estàtua, alçant els punys. «Hem vingut perquè coneixem els del grup de música que toquen», explicava el Robert, que és de Barcelona. La Gema, la seva parella i originària de Madrid, admetia, però, que és «una friki de la sèrie». «Tinc una botiga de Heavy, però també tinc jerseis de Mazinger Z perquè m’encanta», deia. Cap dels dos havia visitat mai l’estàtua i, ahir, van aprofitar l’ocasió.
L’acte va comptar amb música en directe, artistes invitats, paradetes amb tot tipus d’articles del mític robot... El moment central va arribar a les 12.30 h, quan Alfredo Garrido, de la mà de l’alcalde Javier Romero, va inaugurar oficialment la plaça, tot descobrint la placa que porta el seu nom. Just a sota, es detalla: «Autor i cantant del tema ‘Mazinger Z’». «Avui és un dia especial per a mi», va començar dient Garrido, que va deixar clar que, el fet que la plaça porti el seu nom, «és un orgull», per la qual cosa portarà Cabra del Camp «dins del cor a tot arreu», començant per Bilbao, la seva ciutat natal, «i per tots els llocs on vagi».
L’alcalde de Cabra, Javier Romero, va agrair l’ajut de 113.000 euros per part de la Diputació que, juntament amb els 100.000 aportats pel propi Ajuntament, «hem pogut dur a terme aquesta obra». A més, va afegir que veient realitzada aquesta obra, «ara sí que crec que serà possible poder dur a terme les següents fases del recent projecte d’urbanització» per tal que «el Mas del Plata sigui un lloc on tothom es pugui sentir orgullós de viure-hi». Per la seva banda, el president de l’Associació d’Amics de Mazinger Z, José Luna, va recordar que anys enrere, «quan vam dir de fer una primera trobada aquí al Mas del Plata, un noi, veí de la urbanització, ens va dir que fer la festa seria molt maco, però que ‘nosaltres ens quedarem i seguirem amb els nostres problemes’. Després de 7 anys, nosaltres tornem a estar aquí i tu, Javier, ets alcalde, i la plaça i la urbanització està millor que mai».
També la delegada de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, va intervenir per recordar que «a les administracions ens toca col·laborar i estar al costat de tots els municipis». També va subratllar com Mazinger Z va marcar la infantesa de tota una generació i va aprofitar per recordar tots aquells que estan vivint la guerra d’Ucraïna. Joaquim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona, va tancar els parlaments agafant el fil conductor de Pallarès: «Les úniques guerres que ens poden agradar són les dels dibuixos animats. El Mazinger Z sempre deia ‘puños fuera’ i era un símbol que anava contra algú que el volia atacar. Aquesta és la guerra que ens agrada, la simbòlica, però no la dels canons».