<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Viatge espiritual i religiós sense moure’s de casa

III Nit de les Religions. Les confessions amb presència a la ciutat es mostren fins diumenge amb propostes atractives i participatives

16 diciembre 2023 12:29 | Actualizado a 16 diciembre 2023 12:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquest dijous, Tarragona explora les seves religions, en el més ampli dels seus sentits. Maneres de viure, d’entendre la vida i de relacionar-se, de ser feliç i d’aprendre a estimar, això és el que proposa la Nit de les Religions i que en aquesta tercera edició agrupa una vintena de grups confessionals que tenen presència a la ciutat. Tarragona mostra, d’aquesta manera, la seva cara més diversa i integradora amb les fes d’arreu del món i es reivindica com un punt de trobada d’allò més necessari.

Ben entrat el vespre, un local recent restaurat del carrer Unió s’omple de curiosos de la vida budista per assistir a una experiència novedosa per a molts: l’oportunitat d’aprendre les tècniques de la meditació de la mà d’un mestre budista. Amb les indicacions del mestre Kelsang Panchen, de la branca Kadampa del budisme, una trentena de persones s’endinsen en una profunda meditació (o ho intenten). «Quan assolim la pau interior som una inspiració per als altres, però no us desanimeu si no ho aconseguiu a la primera», guiava el mestre Panchen. Ho feia després d’explicar la seva religió i entre sorolls que arribaven del carrer i que dificultaven l’abstracció mental dels presents. El del carrer Unió, diuen els monjos, és un dels temples budistes més petits del món.

De Buda a la francmaçoneria

Al mateix moment, en un altre punt de la ciutat, una desena de persones descobrien en directe el temple maçònic de Tarragona, en uns baixos apartats de la Rambla Lluís Companys. El mestre de la lògia, que prefereix no dir el nom, ensenya als presents els estris i procediments que serveixen als rituals d’iniciació al credo de la francmaçoneria, en un clar signe de voluntat d’obertura a la ciutat, encara que tímida. «No parlem mai de política ni de religió perquè ens discutiríem, i aquí busquem un espai tranquil per al debat», explica el mestre d’una lògia que, a Tarragona, compta amb una vintena d’adeptes.

D’ahir mateix també en destaca l’espai de contemplació i silenci que oferien les Carmelites Descalces amb les lectures de Santa Teresa i Sant Joan de la Creu, amb una desena de feligresos. Una opció cristiana catòlica que contrasta amb la budista, la francmaçona i la resta de religions (l’islam, el judaisme, el sikhisme i la fe bahà’í, entre d’altres) que s’ensenyen fins diumenge per la III Nit de les Religions.

Comentarios
Multimedia Diari