<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona celebra el dia escolar de la no violència i la pau amb la mediació com a eix central

Més de 700 infants, joves i docents de centres escolars comparteixen les seves propostes per a gestionar conflictes

30 enero 2025 18:04 | Actualizado a 30 enero 2025 18:07
Se lee en 2 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Més de 700 infants, adolescents i docents de centres escolars de la ciutat han celebrat aquest dijous 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) en un acte al Palau Firal i de Congressos, un esdeveniment que enguany ha arribat a la tretzena edició. Sota el lema Caminem cap a la pau!, l’acte ha començat a les 10.30h i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; i de la consellera d’Educació, Isabel Mascaró.

Al llarg del matí, l’alumnat participant ha presentat i compartit els treballs i propostes que han dut a terme a les aules durant el primer trimestre escolar sobre la temàtica escollida enguany: la mediació, amb el convenciment de que, com va dir Pau Casals “La Pau existeix. Arribarà̀ el dia en què la trobarem”. La mediació pot ser considerada com un instrument d’aprenentatge, ja que facilita als infants, adolescents i joves el desenvolupament de models de gestió de conflictes alternatius a la indefensió i a l’agressió, evitant, alhora, la intervenció constant de l’adult.

$!Tarragona celebra el dia escolar de la no violència i la pau amb la mediació com a eix central

L’obertura de l’acte ha comptat amb la interpretació de la cançó Alheluya de Leonard Cohen, a càrrec de Lola Ortiz, professora de música de l’Escola de Pràctiques, al violí i José Álvaro Davi, professor de música del Col·legi La Salle Torreforta, al piano . L’alumnat de l’Institut Torreforta ha estat l’encarregat de presentar l’acte.

Aquest és un acte del projecte “Educació per la Pau”, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, amb la participació de la Conselleria d’Educació –a través de l’Institut Municipal d’Educació de TarragonaProjecte Educatiu de Ciutat - Ciutat Amiga de la Infància–, de la Conselleria de Cooperació i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Tarragona i Europe Direct, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’Educadores i Educadors per a una Ciutadania Global de Catalunya i l’ICE de la URV com a “Seminari d’Educació per la Pau” i gràcies a la implicació i el treball dels centres educatius participants, enguany, el Col·legi La Salle Tarragona, Col·legi La Salle-Torreforta, Escola Marcel·lí Domingo, Escola de Pràctiques, Escola Pau Delclòs, Escola Tarragona, Escoles d’Educació Especial Estela, Sant Rafael i Solc, Institut Pons d’Icart, Institut Torreforta, STO Solc i Escola Municipal de Música.

“Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP” és un projecte que planteja línies de treball sobre l’educació per la Pau, que puguin ser desenvolupades i assumides pel major nombre d’escoles de la ciutat, a través d’activitats compartides i de l’avaluació de les mateixes. Aquest curs, en el que el projecte arriba a la seva 13a edició, ha comptat amb la participació de prop de 2.000 alumnes d’Educació Primària, ESO, Batxillerat i Educació Especial, dels quals més de 700 alumnes i docents es reuniran en el Palau Firal, amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Sr. Rubén Viñuales, la consellera d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Sra. Isabel Mascaró, de representants del Departament d’Educació i Formació Professional, inspectors i inspectores dels centres educatius, de la Xarxa d’Educadores i Educadors per a una Ciutadania Global i d’altres institucions.

Amb l’acte, “Caminem cap a la Pau!”, els centres educatius participants en el projecte commemoren el DENIP amb la voluntat de compartir els treballs i les propostes realitzades durant el primer trimestre a l’entorn de la mediació, temàtica escollida per aquest curs. La mediació pot ser considerada com un instrument d’aprenentatge, ja que facilita als infants, adolescents i joves el desenvolupament de models de gestió de conflictes alternatius a la indefensió i a l’agressió, evitant, alhora, la intervenció constant de l’adult. A l’acte s’han pogut gaudir de les diferents actuacions amb cançons i balls de tots tipus amb la mateixa temàtica de la mediació i l’educació per la Pau. L’alumnat ha estat l’autèntic protagonista d’aquesta jornada.

Què és el DENIP?

El DENIP és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment i impulsada fa 60 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal. Se celebra el 30 de gener en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi. Malgrat que el dia de la celebració és un de sol, el DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. Les presentacions per part de l’alumnat han donat visibilitat al treball fet en els centres educatius.

Comentarios
Multimedia Diari