<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus redescobreix el vi novell amb una primera festa a la Llotja

Vuit cellers catalans reivindiquen la llarga tradició d’aquest vi de temporada

23 noviembre 2024 21:32 | Actualizado a 23 noviembre 2024 21:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Llotja ha acollit aquest dissabte, 23 de novembre, la primera Festa del Vi Novell que se celebra a Reus. Vuit cellers catalans que han elaborat enguany vi novell han presentat les seves propostes en una festa de petit format i en la qual els assistents han pogut tastar 11 vins de cinc denominacions d’origen catalanes: DO Conca de Barberà, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès i DO Terra Alta. Cada degustació tenia un preu de 2 euros, i packs de 7 tastos per 12 euros.

Els vuit cellers presents formen part Col·lectiu d’elaboradors de vi novell i treballen conjuntament per recuperar i impulsar aquest producte, i amb festes com la d’aquest dissabte, donar-lo a conèixer. Com explica Oleguer Brunet, representant del col·lectiu, «tenim molta tradició de vi novell», sent un producte «molt arrelat que explica la història de Catalunya», però que s’ha anat perdent. «Abans el vi no es conservava bé i es feia malbé, així que el vi novell era valorat. Però a mesura que el vi s’ha sabut conservar millor, el novell ha perdut força. Abans era molt popular, un vi molt del poble», exposava.

És per això que festes com la d’aquest dissabte a Reus serveixen per apropar aquest producte «de temporada» a la gent perquè «es coneix molt poc». És per això que una fira de petit format és la millor fórmula, «perquè ens volem explicar, no servir alcohol», remarca Brunet.

El vi novell és aquell que s’embotella tot just quan acaba de fermentar, sense reposar entre la fermentació i l’embotellat, «no guanya estructura, però això el fa molt aromàtic». El hàndicap: «És de temporada i dura uns quatre mesos», comentava Brunet.

La festa compta amb la implicació de la Cambra de Comerç de Reus. Mario Basora, el president de l’ens cameral, en fa una valoració positiva, especialment de la tarda, quan la Llotja s’ha omplert, i tot amb la idea de repetir experiència l’any vinent. Els cellers participants han sigut: Carles Andreu, Vinícola de Serral, Vins Petxina, Celler Cooperatiu d’Espolla, celler Masroig, Ronadelles, Maset i Sant Josep Vins.

Comentarios
Multimedia Diari