Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Presentació dels goigs de l’Ecce Homo, aquest dimarts 10 de setembre a la Prioral de Reus

La Confraria dels Sants Just i Pastor n’impulsa la creació, a càrrec del músic-Josep Enric Peris i l’il·lustrador Antoni Lluís Rull. L’acte serà a les 19.30 h i també intervindrà el Grup de Lectura i Declamació del Centre d’Amics de Reus, que recitarà poemes de Mn. Ramon Muntanyola

08 septiembre 2024 07:00 | Actualizado a 09 septiembre 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Confraria dels Sants Just i Pastor de Reus va anunciar, a finals d’agost, que impulsaven la creació dels nous goigs de l’Ecce Homo i ja gairebé ha arribat el dia de presentar-los. De fet, ho faran aquest dimarts 10 de setembre a les 19.30 h, a la Prioral de Sant Pere. En el marc de la trobada al temple, prèviament intervindrà el Grup de Lectura i Declamació del Centre d’Amics de Reus, que recitarà poemes de Mn. Ramon Muntanyola.

La iniciativa dels goigs ha anat a càrrec del músic Josep-Enric Peris i Vidal i l’il·lustrador Antoni Lluís Rull. «Quan l’actual junta vam entrar a la confraria, pels volts del 2021, el primer que vam fer va ser mirar tota la documentació que hi havia de l’entitat i vam trobar-nos uns goigs de l’Ecce Homo, d’abans de la guerra i en castellà. Vam fer consultes a Carrutxa i ens vam preguntar si els traduíem o no», enceta conversa Esther Sans, secretària de la confraria, juntament amb Josep Caparrós, confrare vocal de l’entitat.

Així va ser com va sorgir tot. Sans continua: «Com que era un Ecce Homo que no pertanyia al nostre gremi, vam creure oportú fer un de nou i en català». Va ser llavors quan van posar-se en contacte amb Peris i Rull tot fent-ho coincidir amb l’aniversari del 75è aniversari fundacional de la confraria.

El procés d’elaboració

Sobre el procés d’elaboració dels goigs, el propi Peris detalla: «Per fer la lletra, vaig agafar alguns fets concrets de l’escena de Pilat i Jesús i la música és una clàssica de goigs, diferent de totes, però popular, amb mètrica clàssica i rima consonant». Rull, per la seva banda, ha buscat allò més significatiu de la confraria per tal d’elaborar unes il·lustracions adients. «Per això, sense desvelar massa detalls, diré que hi apareix les talles de Joan Rebull, el símbol de Reus que és la rosa i un canelobre de cinc braços, d’allò més distintiu de l’entitat, doncs no els porta ningú més a Reus, també apareix l’escut de la confraria».

Comentarios
Multimedia Diari