Llops de mar sense por

Segons explica el reusenc Arnau Micheo, de TGNautica Kayak, per pujar en qualsevol embarcació no s’ha de tenir por del risc al medi aquàtic

29 mayo 2017 17:55 | Actualizado a 25 noviembre 2017 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Vaig començar a anar amb caiac de forma més seriosa a la universitat, quan tenia uns 18 anys. Feia unes activitats relacionades amb aquesta modalitat, que se centraven sobretot en les que es duen a terme a les aigües braves. Allà hi vaig fer la iniciació i a la mateixa carrera vaig fer les pràctiques de la llicenciatura en un club de piragüisme, i vaig aprendre a anar amb caiac», comença explicant l’Arnau Micheo, que a hores d’ara, juntament amb dos amics, lidera el negoci de TGNautica Kayak.

El reusenc es va enganxar a aquest esport, tot i que des de ben petit estiuejava a Salou i estava força vinculat als esports nàutics. Va estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (INEF). Segons l’especialista, el món del caiac és «molt ampli» i qualsevol persona el pot practicar. «Nosaltres treballem amb nens de 6 anys, però també podem ensenyar a gent d’una edat força avançada», detalla Micheo. L’especialitat canvia molt en voler dedicar-s’hi de forma professional, en navegar en rius o mars més exigents. «En aquest cas, requereix una forma física o una preparació molt més adequada», explica Micheo.

Per dur a terme la seva feina de formació ha hagut de complimentar una sèrie de titulacions. Els anys i l’experiència en el sector, però, li han donat uns recursos importants que en molts casos la titulació per si sola no ofereix. La qüestió és saber maridar experiències i coneixements tècnics. «Quan esdevens el guia d’un grup hi ha moltes aptituds que has de tenir en compte i has de saber liderar diverses persones, i això implica tenir psicologia i saber-te fer entendre. Has de saber garantir seguretat i és important saber transmetre confiança a la gent amb tota la informació adient», assenyala.

Micheo no es considera una persona que hagi navegat gaire sovint fora del mar Mediterrani, tot i que també «té els seus dies complicats. No sóc un gran especialista en aigües braves, però em defenso bé en els rius que tenim a Catalunya, en termes generals». Tant a les aigües braves com en el mar, és molt important «tenir una bona tècnica i conèixer molt bé el medi». «En situacions complicades, o en rius molt cabalosos, el més difícil és saber com reaccionarà l’embarcació, o com t’afectaran els corrents i les onades» puntualitza Micheo. Si realment es vol navegar en rius complicats o amb desnivells importants, és vital saber com funciona la dinàmica de l’aigua i del mar i com s’ha de gestionar la navegació.

«La força i la tècnica són importants, però la lectura del medi és una part essencial de la navegació», diu tot seriós. Un tret que es dilueix amb la por a arriscar-se al medi, ja que «si tens temor a arriscar-te, millor que no tiris endavant l’empresa», revela. Pel que fa al material que necessiten amb el caiac de mar, el bàsic és la pala per propulsar l’embarcació i una armilla salvavides. «En cas de portar un caiac de travessia, necessitem una faldilla (tapa banyeres), que protegeix l’interior de l’embarcació, perquè, si no, l’embarcació es podria omplir d’aigua», conclou Micheo.

Fitxa personal

Web: www. kayaktarragona.com
Telèfon: 977 151 515
Adreça electrònica: info@kayaktarragona.com

Comentarios
Multimedia Diari