Un joc de pistes per descobrir els edificis de l’arquitecte Pere Caselles a la ciutat de Reus i un mapa virtual del nucli antic de la Selva del Camp amb àudios i fotos són dos dels projectes que van aconseguir un dels reconeixements atorgats aquest cap de setmana pel Mobile World Congress Capital Barcelona.
Són els mSchools Student Awards i estan pensants per promoure i valorar projectes digitals ideats per alumnes des de les aules.
L’escola Abel Ferrater de la Selva del Camp hi va participar amb una iniciativa creada pels estudiants de tercer de Primària. Des del centre han explicat que la idea va sorgir arran de les sortides organitzades en el marc de l’assignatura de Medi Social que serveixen perquè els petits coneguin el seu entorn més pròxim, el seu poble.
Així és com els estudiants van descobrir les Majòliques, un verset o dibuix que explica la història dels noms dels seus carrers. Van reproduir-les en cartolina i van decidir referenciar-les també en un mapa digital. El seu projecte no només consisteix a marcar un punt, sinó que l’usuari pot veure les fotos realitzades pels alumnes i escoltar, amb les seves veus, les Majòliques de cadascuna de les vies del nucli antic d’aquest municipi del Baix Camp.
Fins a Barcelona es van desplaçar dissabte una trentena de nens i nenes de tercer de Primària de l’Abel Ferrater per tal de recollir el premi que els va atorgar el públic. A més del reconeixement també van rebre, com la resta de premiats, una càmera de 360 graus i ulleres de realitat virtual.
A Reus, una idea promoguda pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i realitzada per nou escoles i instituts d’arreu del municipi també va aconseguir un dels mSchools Student Awards. El CRP va engegar una ruta virtual-digital per conèixer els edificis que el reconegut arquitecte Pere Caselles ha deixat com a llegat a la ciutat.
Per fer-ho, usen un joc de pistes en el qual es descobreixen els detalls d’onze edificacions diferents i l’usuari va responent preguntes per analitzar al detall cadascuna de les joies arquitectòniques. De fet, segons han explicat des del Centre, l’Ajuntament de Reus s’ha interessat pel projecte i el posarà al servei de la ciutadania.
Estudiants de l’Institut Salvador Vilaseca, l’escola Maria Rosa Molas, el Sant Josep, la Puigcerver, Marià Fortuny, Pompeu Fabra, Roseta Mauri, Isabel Besora i Montsant han col·laborat per fer-ho realitat.