Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’església de Riudoms torna a obrir portes

Les Festes del Beat Bonaventura s’han fet al temple amb el paviment completament renovat

27 noviembre 2023 08:10 | Actualizado a 27 noviembre 2023 08:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’església parroquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms ja ha estrenat nou paviment, després de més d’un any d’obres. L’anterior estava afectat per humitats. Es tractava d’un paviment que s’havia estès amb pocs recursos per reparar els danys provocats pel foc durant la Guerra Civil i, ara, ja es trobava en molt mal estat.

És per això que l’Arquebisbat de Tarragona va decidir actuar i, el cap de setmana passat, es va inaugurar, en el marc de les Festes del Beat Bonaventura, que aquest cap de setmana han viscut el seu punt àlgid.

Dissabte amb la solemne missa i la processó, ahir, amb missa, concert i festa dedicada a la gent gran, i avui, festiu local, amb activitats i espectacles infantils. L’any passat, la missa es va celebrar al gimnàs de l’escola Beat Bonaventura per les obres a l’església.

Els treballs han requerit una inversió de més de 300.000 euros i han consistit en la substitució del paviment de tota la nau central i del presbiteri. A més a més, s’ha millorat la il·luminació.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Riudoms va aprovar, en la sessió planària d’aquest mes de novembre, una subvenció extraordinària de 20.000 euros per ajudar a la parròquia. Des del consistori es recorda que l’església de Sant Jaume està declarada, des del 2019, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric.

«És un exemple singular d’arquitectura religiosa entre el període de transició del gòtic tardà al renaixement català», segons l’acord del Govern de la Generalitat de Catalunya, que afegeix: «Les seves dimensions, li confereixen una representativitat en el context del patrimoni cultural de Catalunya».

L’any 1588 es va posar la primera pedra de l’església de Sant Jaume i es consagrà el 1617, tot i que el campanar no es va finalitzar fins a l’any 1877.

Durant els treballs de renovació del paviment, es van localitzar diverses restes ocultes sota l’antic terra, com una cripta i diversos vasos funeraris. Les restes han estat conservades.

Comentarios
Multimedia Diari