<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Teatre Fortuny de Reus obre portes per ser admirat per dins

L’emblemàtic equipament, inaugurat el 1882, és obert a visites guiades des de fa tan sols un mes. Es fan cada diumenge a les 12 h. Aquest diumenge ha rebut la visita d’un grup d’autocaravanistes

03 noviembre 2024 20:20 | Actualizado a 03 noviembre 2024 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Teatre Fortuny, una de les joies de Reus, fins ara era admirat per tot espectador que hi posava els peus per veure una obra de teatre o un concert. Però des de fa poc, hi ha un nou punt de vista des del qual observar aquest emblemàtic espai amb més de 140 anys d’història: com a visitant. I és que el teatre s’ha incorporat a l’oferta d’espais visitables de Reus, amb visites guiades cada diumenge a les 12 h. Les primeres es van fer el 29 de setembre, amb dues sessions especials en el marc de ‘Reus 1900. Festa Modernista’ i, des de llavors, cada setmana s’ha anat obrint l’equipament.

Aquest diumenge, 3 de novembre, Julio Villar era el guia que obria les portes del Teatre Fortuny a 17 persones. Eren de diverses comarques, com Osona o el Berguedà, però totes venien en grup en una desena d’autocaravanes. «Vam arribar dijous i hem visitat tota la part modernista, com el Gaudí Centre, Casa Navàs, el Museu del Vermut, el Pere Mata...», explicava l’Isidre, cap de colla del grup, que s’anomenen ‘Hymeradictes Forever’.

La darrera parada era el Teatre Fortuny. Abans d’entrar, el Julio els ha situat enmig de la plaça Prim per tal d’explicar els antecedents de l’actual edifici, quan l’espai era ocupat per l’antic Convent de les Carmelites. Després de la Revolució de 1868, i ser enderrocat, va ser quan es va alçar l’actual conjunt, amb dos edificis laterals i un cos central on s’ubica el teatre, impulsat per la burgesia de l’època. L’equipament agafa el nom d’un dels pintors reusencs amb més renom internacional: Marià Fortuny. I, de fet, hi és present, tant a l’escalinata, on hi ha un bust, com també a la zona escènica.

$!El guia Julio Villar amb el grup que ahir va visitar el Teatre Fortuny, a l’entrada de l’equipament, als peus de l’escalinata. FOTO: Alfredo González

A continuació, la visita es traslladava a l’interior del teatre, presidit per la gran làmpada central. Un teatre a la italiana amb forma de ferradura i capacitat per a 850 persones, detallava el guia, una xifra força elevada per l’època. Al teatre s’hi anava a gaudir de la cultura, «però la gent també hi anava per fer-se veure», deia el Julio, amb la curiositat que hi havia llotges que s’anomenaven «dels solters». La visita també ha passat per la llotja presidencial, amb vistes privilegiades, i també pel galliner, a la tercera planta, que va sorprès tothom per l’alçada.

$!Els visitants, a la llotja presidencial del Teatre Fortuny. FOTO: Alfredo González

El grup ha sortit satisfet de la visita i, a continuació, han retornat cap a les caravanes, que les tenien aparcades a la zona de les piscines municipals. L’única queixa: «Les dificultats que hem tingut perquè l’Ajuntament ens cedís un espai on aparcar», comentaven.

Comentarios
Multimedia Diari