<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El servei de brossa de Reus es «deteriorarà i la ciutat estarà més bruta»

CCOO es mostra contrari a la decisió del sindicat majoritari, UGT, que signà el conveni

17 diciembre 2024 15:52 | Actualizado a 17 diciembre 2024 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors de la brossa de Reus ja tenen l’acord del conveni col·lectiu signat amb l’empresa, la UTE Reus Net, el qual tindrà una vigència que s’allargarà fins al 2028. Així ho ha avançat, aquest dimarts 17 de desembre, Diari Més i ho ha confirmat, també, aquest mitjà. Ara bé, no tota la plantilla hi està d’acord, amb aquesta signatura i tot el procés que hi ha hagut al darrere. Malgrat tot i amb aquest pas, culmina un procés llarg d’estancament, protestes i negociacions que ha durat gran part de l’any.

Així doncs, i entrant en matèria, mentre que el president del comitè d’empresa, Miguel Pérez –d’UGT, que és el sindicat majoritari– expressava ahir al Diari que «vam signar dilluns perquè, era això o judicialitzar el procés, fent-ho tot més llarg i feixuc», el secretari d’Acció Sindical d’Hàbitat de CCOO (el segon sindicat amb més representació) Carlos del Barrio, expressa que «mentre no estigués ratificat en el seu moment el preacord, l’empresa no tenia poder com per dir als treballadors que només hi havia l’opció de judicialitzar o signar; n’hi havia més vies, UGT podria haver treballat amb nosaltres en una proposta alternativa i en assemblea general». Aquesta entesa entre els dos sindicats, però, no es va produir.

En paraules de Pérez, «nosaltres vam dur a terme una assemblea divendres passat a l’Hospital de Sant Joan amb els afiliats, els quals essent 128 en total, van aprovar per unanimitat la signatura». «Nosaltres, veient la inactivitat de CCOO després que es trenqués la mediació i en no proposar aquests alternativa, vam decidir tirar endavant i fer front a la signatura; recordem, també, que CCOO va avalar el preacord en el seu moment, va tirar-se enrere a l’hora de ratificar tot plegat i no ha aprofitat el temps que ha tingut», assenyala Pérez.

En resposta a tot plegat, del Barrio esmenta que «els delegats sindicals van avalar, en el seu dia, el preacord per manca d’assessorament i, per això, el dia de ratificació no van signar, perquè van ser informats al detall; en aquest sentit, nosaltres assumim la culpa, però el que s’està acceptant ara, amb aquest conveni signat, precaritza les condicions dels treballadors, que faran la feina per menys diners i surt perjudicada la nostra joia de la corona, que és l’antiguitat».

Dies de festa en dissabte

Del Barrio esmenta que el servei, a grans trets patirà un «deteriorament» i posa per exemple la proposta de canvi en el torn dels treballadors que escombren el carrer: «S’ha ideat un sistema en què hi haurà més dissabtes de festa i, per tant, hi haurà una proporció de treballadors menor els dissabtes; i, això, creiem, que trencarà la simetria que hi havia fins ara, i es traduirà en una ciutat més bruta».

D’altra banda, titlla d’«aberració» altres punts de l’acord, com ara l’incentiu de 25.000 euros a percebre el 2035 com a premi a la constància. «Això, si estàs incapacitat per un possible accident laboral no et pertocaria i, a més, és una mena de trampa, perquè tributa i es fa a canvi de l’antiguitat que, repeteixo, és el nostre bé més preuat». Per últim, del Barrio conclou: «Els treballadors són soberans i tenen poder, podríem haver arribat a un acord entre sindicats abans de signar».

Comentarios
Multimedia Diari