<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestural COS torna a Reus del 18 al 20 d’octubre

Tots els espectacles són gratuïts amb entrada lliure excepte Full House a la Palma i Fets Reals al Castell del cambrer, que es poden reservar

16 octubre 2024 15:10 | Actualizado a 17 octubre 2024 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus COS 2024, torna a la programació cultural de la ciutat del 18 al 20 d’octubre repartit en diferents espais. El festival és un espai obert a les propostes de creadors i creadores del territori i també internacionals amb la voluntat de ser un gran aparador de trobada amb públic i programadors. El pressupost per a aquesta edició és de 60.000 euros.

L’escenari de la plaça del Mercadal, tant divendres com dissabte, albergarà cinc peces de dansa. L’espectacle inaugural COSSOC, un duet format pel Magí Serra i Ana Maria Klajnšček que ens porta una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. L’Esbort (Pere Seda), a través de la unió entre dansa tradicional catalana i tècniques de dansa contemporània, protagonitza divendres a la tarda l’Hereu Riera. Dissabte serà el torn del talent jove i local de Guillem Sanabra i la Míriam Valero i de Berta Pasqual amb Faç. Per tancar les actuacions al Mercadal, un duet masculí protagonitza DOMA, un espectacle on convergeixen el flamenc, la dansa espanyola i la contemporània.

El Castell del Cambrer acollirà la intimitat que necessita Mama Calypso, amb el seu espectacle Fets reals, un espectacle seleccionat en la convocatòria de suport a la creació PROCREA i encara no estrenat. Després de l’actuació, hi haurà un espai post funció i diàleg amb la companyia dinamitzat per Sònia Gardés.

Buscant un espai prou singular com a taló de fons, a la plaça de Sant Pere, Pere Hosta, presentarà un oficinista d’allò més peculiar, que ens farà trobar moltes similituds en la vida real amb el seu espectacle Dis_Orden.

El Teatre Fortuny acollirà la companyia Zero en Conducta que es centra en la unió del mim corporal, la dansa, les titelles i el teatre físic en general. En aquesta ocasió, porten la seva nova peça La Phazz.

Pel que fa a la Palma hi podrem trobar l’espectacle FULL HOUSE, de la companyia Eléctrico 28, que sense text i mitjançant el teatre físic i la música en viu, explica la història dels veïns Koala, Dog i Horse, que viuen porta a porta. Una peça de teatre mòbil que encara situacions quotidianes entre veïns amb l’humor com a eina principal per alliberar de certs tabús.

Finalment, el Teatre Bartrina, acull dos espectacles. Divendres amb la companyia Inda Pereda i l’espectacle Lubbert i com a cloenda del festival, per tercer any, els alumnes seleccionats de les escoles de la Coordinadora de Dansa Autoritzades de Reus, sota la direcció i coreografia d’Isabel Álvarez, han creat l’espectacle «El que som».

Tots els espectacles són gratuïts amb entrada lliure excepte Full House a la Palma i Fets Reals al Castell del cambrer, que es poden reservar al web inscripcions.reus.cat a partir de demà, 10 d’octubre.

Accions a públics especials

Repetint l’experiència dels dos darrers anys s’ha programat a les escoles el taller «Estima’t en moviment» adreçat a alumnes de 3r i 4t de primària. Un projecte pedagògic i artístic de la mà de Mònica Rincón, creat per oferir eines i recursos a infants i jover per potenciar la seva autoestima. Els tallers començaran a partir del 18 d’octubre i es realitzaran en diversos centres educatius de la ciutat.

També per tercer any consecutiu, el ballarí i coreògraf internacional Marc Jubete desenvoluparà els tallers de dansa SomNiu Dansant III, destinats als alumnes de les escoles d’educació especial de Reus. Els tallers busquen, a través de la dansa com a llenguatge principal, generar una consciència corporal i espacial a través de diferents activitats i un sentiment grupal que els uneixi i els empoderi, obrint alhora canals de comunicació entre l’alumnat que els ajudarà a expressar-se lliurement. Aquests tallers es realitzaran del dilluns 4 al divendres 8 de novembre a les escoles CEE Alba, CEE Font del Lleó i l’escola Ntra. Sra. del Mar.

Comentarios
Multimedia Diari