<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Col·lapse als busos Reus-TGN: «Arriben tard o plens i la cua de passatgers és llarguíssima»

Els viatgers fan cap a l’estació amb fins a 20 minuts d’antel·lació per garantir-se el lloc i no sempre n’aconsegueixen. La Generalitat no preveu reforços, però analitzarà el servei

23 octubre 2024 19:50 | Actualizado a 24 octubre 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cues de «més de 100 persones» es formen, a primera hora i assíduament, a l’estació de l’avinguda de Salou per agafar l’autobús Reus-Tarragona. Moltes es queden a terra perquè els vehicles van plens i moltes viatgen dretes els prop de 14 kilòmetres –uns 20 minuts– de trajecte. Els viatgers denuncien el «col·lapse» del servei i parlen de retards, aglomeracions i un «descontrol general» aquests últims mesos, especialment «des del setembre i el canvi d’horaris».

El problema afecta especialment estudiants i treballadors. N’hi ha que, tot i que viuen a prop de l’estació, surten de casa amb un marge considerable perquè ja saben que hauran d’esperar-se una estona llarga i veure passar diverses freqüències des de la fila fins a entrar al bus.

La pressió per aconseguir plaça a l’autocar causa malestar entre els mateixos usuaris: n’hi ha que es queixen que els més joves es colen a la cua o que els últims que hi arriben s’aprofiten de coneguts per passar per davant de la resta.

$!La pressió per aconseguir plaça a l’autocar causa malestar entre els mateixos usuaris. Foto: Alfredo González

El Departament de Territori apunta que l’empresa que s’encarrega de l’enllaç Reus-Tarragona ja «aplica reforços puntuals» al servei i que, almenys «de moment, no se’n preveuen més». La Generalitat estudiarà la situació exacta del corredor: «Monitorarem les dades per si cal prendre alguna mesura».

«Des del setembre, això és un caos. De vegades no ve el bus. Altres cops quan ve no hi cabem. La gent, sobretot estudiants, se salta la fila mentre els que anem a treballar fem tard. Avui [per dilluns], per exemple, som més de 100 persones esperant i ja veurem qui puja. Jo ja no aspiro a trobar lloc al següent, ja sé que serà a l’altre», explicava, aquest dilluns minuts abans de les 7 hores, des de l’estació, Diana, una usuària.

Des del setembre, és un caos. De vegades no ve el bus. Altres no hi cabem. La gent se salta la fila i fem tard

Diana

L’aglomeració a l’avinguda de Salou porta un volum important de viatgers a avançar-se i agafar el bus a Reus Centre –davant la Biblioteca Central– perquè és de les primeres parades i encara és fàcil accedir al vehicle. Tot plegat, els autocars arriben ja a l’estació amb bona part de les places ocupades.

Una altra viatgera, Sònia, explicava la seva experiència: «Algun cop he hagut d’esperar fins a tres cops el bus perquè van plens. També m’ha tocat fer guàrdia, tirant enrere la gent que es colava. Visc aquí mateix, molt a prop de l’estació, però vinc uns 20 minuts abans de l’hora per agafar tanda. I a bord anem tots com a sardines».

Tard a classe o a la feina

El fet d’haver de viatjar dempeus perquè no hi ha seients també resulta polèmic. Tot i que es considera legal, els viatgers ho troben perillós tenint en compte la velocitat a què circula el bus pel corredor. «Sempre em toca anar al passadís. I si hi ha un accident, què?», subratllava el passatger Joaquim, crític amb el fet que «enguany, des del canvi d’horari, falten autobusos», una queixa recurrent entre altres usuaris de la línia.

No hi ha lloc i sempre em toca anar dret. Si hi ha un accident, què?

Joaquim

Per ser puntuals a la feina, sovint els passatgers han de fer mans i mànigues: «Al següent bus calculo que pujaran entre 15 i 20 persones i la resta ens quedarem a terra. Si tot em falla, agafo el bus de la universitat. Quan em quedo a punt d’entrar en una cua, passo al final de l’altra. No sé què passa enguany. El servei no és regular. Abans no estava tan malament», apuntava dilluns un professor de secundària en espera de l’autocar.

Fa setmanes que és un col·lapse. La gent reclama i no serveix

Anaís i Yeray

Anaís i Yeray, dos alumnes que estudien a Tarragona, assenyalaven que «tot i que hauria de venir un autobús cada 10 minuts, fa setmanes que hi ha col·lapse. La gent reclama, però tampoc serveix per a res».

Comentarios
Multimedia Diari