Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Jubilació anticipada: que el cafè per a tots no sigui aigualit

10 septiembre 2024 21:54 | Actualizado a 10 septiembre 2024 23:24
Jordi Margalef
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Comença un nou curs polític que es preveu turbulent amb diversos fronts oberts d’innegable rellevància política, però que també tenen la dubtosa virtut de fer perdre focus als governants i la societat i d’exercir de cortina de fum per desviar l’atenció sobre algunes assignatures pendents ja posades a l’agenda. Un d’ell és el de la jubilació anticipada per a determinats col·lectius i sectors en els que l’impacte de l’activitat sobre els treballadors, per la seva penositat o toxicitat, fa evident que és necessari avançar la merescuda jubilació.

En el balanç que el president del Govern va fer abans de les vacances d’agost va presentar un projecte de llei sobre aquesta qüestió. És una modernització molt important de la figura de la jubilació, perquè aquest dret ja el tenen reconegut diversos col·lectius, mentre que altres que presenten totes les característiques per rebre el mateix tracte no poden gaudir-ne, amb el conseqüent greuge comparatiu.

Animem al Govern a no perdre focus i a donar forma a aquest projecte de llei perquè sigui d’aplicació quan abans millor

Des del Sindicat de Treballadors fa gairebé tres anys que impulsem una campanya perquè aquesta figura s’incorpori als convenis del sector petroquímic. Hem obtingut el suport nombrosos ajuntaments i institucions i hem fonamentat científicament la reivindicació. Per tant, no podem més que valorar en positiu els passos endavant del Govern en aquesta direcció i desitjar que la puguin fer extensiva a altres sectors que també presenten els requisits que estableix la llei.

Animem al Govern a no perdre focus i a donar forma a aquest projecte de llei perquè sigui d’aplicació quan abans millor. Estem impacients per llegir la lletra petita i per vetllar per a què sumi a l’objectiu que ens vam marcar des del Sindicat de Treballadors per als professionals del sector petroquímic. I, ja que hi som, el mateix argument ens val per reclamar que s’acceleri la tramitació de la reducció de jornada cap a les 37,5 hores setmanals, un altre dels avenços del Govern que s’ha de rematar.

Comentarios
Multimedia Diari