A Reus és l’hora de la natura!

Està en les nostres mans la cura de l’entorn i de la natura. No calen grans sacrificis. Són petites accions que sumen, i molt, per un demà millor 

L’Ajuntament ha ampliat la dotació pressupostària de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, que enguany és de 80 mil euros, per fer un salt qualitatiu en les accions d’educació ambiental

04 junio 2020 17:49 | Actualizado a 05 junio 2020 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient. Sota el lema ‘És l’hora de la natura’, i en plena fase de desescalada per l’emergència sanitària de la Covid-19 que ha sacsejat el planeta sencer, el dia mundial ens invita a prendre consciència i reflexionar. Una reflexió necessària i obligada, davant d’un crit i un missatge d’auxili de la natura envers l’ésser humà i la seva acció.

I es que el planeta s’ofega. Ha quedat evident, en un temps en que l’acció humana ha quedat confinada, i ha donant un respir a la natura que s’ha obert pas en el terreny que li hem expropiat. Hem estat testimonis de com en els darrers mesos s’han vist reduïda la contaminació a les ciutats, s’ha vist reduït també el soroll, ha crescut la vegetació i les espècies animals han gaudit de major llibertat.

Tal com ha dit Antonio Guterres, secretari general de Nacions Unides, «Encara que l’alleujament sigui momentani i no resolgui, de fons, la crisi climàtica actual, la veritat és que el coronavirus està portant bones notícies al medi ambient».

Què pots fer en el teu dia a dia? Ara, amb la tornada als carrers, hem de fer ús d’aquesta consciència social i aprenentatge. Està en les nostres mans la cura de l’entorn i de la natura. Depèn de tots i totes que tornem al que érem i seguim maltractant el medi ambient, o fem un pas cap al canvi. No calen grans sacrificis. Són petites accions que sumen, i molt, per un demà millor, i que si les fem en conjunt, suposen grans avenços i resultats tal com s’ha vist demostrat en aquest temps.

•Estalvia energia amb l’ús de llums de baix consum, apaga i desendolla aparells per reduir la factura i el consum elèctric.
•Recicla adequadament i on correspon les piles o usa’n de recarregables.
•Sigues més responsables i redueix el consum d’aigua i no la desaprofitis.
•Mou-te a peu, en bicicleta o transport públic i/o passa’t al vehicle elèctric.
•Recicla i separa correctament els envasos i residus que generes.
•Reutilitza! Per exemple les bosses per anar a comprar, ampolles, gots i carmanyoles.
•Evita o redueix el soroll que generes a casa i al carrer, pensa en els altres.
•Consumeix i fomenta els productes i el mercat de proximitat, de kilòmetre 0.
•Cuida la natura i els animals, l’entorn és cosa de tots, ja que és el nostre hàbitat.

La suma d’esforços fan de Reus una ciutat sostenible. Els canvis cal fer-los des de les pròpies ciutats. És per aquest motiu que cal recordar que l’Ajuntament de Reus ha ampliat la dotació pressupostària de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, que enguany és de 80 mil euros, per fer un salt qualitatiu en les accions d’educació ambiental que porta a terme, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de conservar i protegir el medi ambient mitjançant la transmissió de coneixements, cerca de solucions i canvi d’actituds i hàbits per d’altres de més sostenibles.

Una ciutat compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, uns objectius que coincideixen amb els del Dia Mundial del Medi Ambient d’aquest divendres 5 de juny.

Ara, en aquesta anomenada «nova normalitat» la ciutadania té un paper primordial. Per això, tu tens molt a dir i fer, ja que ets protagonista del canvi!. Amb l’ajuda de tots i totes, i la suma d’esforços, fem que cada dia Reus sigui una ciutat més sostenible.

 

DANIEL RUBIO. Regidor de de Recursos Humans i Medi Ambient

Comentarios
Multimedia Diari