Un centenar de veïns de Tarragona s'uneixen en una cadena humana per reclamar més protecció per la Platja Llarga

Demanen una modificació de la Llei de Costes i que es permeti utilitzar els aparcaments de la Ciutat Residencial

19 mayo 2017 18:25 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un centenar de veïns de Tarragona s'han unit aquest dissabte en una cadena humana a la vora del mar de la Platja Llarga per demanar més protecció legal per la zona marítima i terrestre d'aquesta part del litoral. Cridats per la Plataforma Platja Llarga, diversos banyistes s'han sumat a la iniciativa per reclamar també una modificació de la Llei de Costes, que consideren que permet l'especulació del territori, així com la demanda que es puguin utilitzar els aparcaments existents a la Ciutat Residencial. La cadena humana, la vuitena que convoca la plataforma, ha començat amb tres trams –dos als extrems de la platja i l'altra al centre. Per falta de coordinació i participació, els trams no s'han pogut unir de punta a punta de la platja tal com es preveia.

Segons ha explicat el coordinador de la Plataforma Platja Llarga Bruno Sàlter, "la gent es queixa que no es pot aparcar a la zona" i una solució seria "aprofitar els aparcaments que ja hi ha fets" a la Ciutat Residencial, tant a la zona nord com a la zona sud. Segons l'organització, això evitaria haver d'habilitar noves places de pàrquing que toquin a la natura.

D'altra banda, la Plataforma ha denunciat que s'ha desbrossat una zona dels boscos pròxima a la platja per fer nous aparcaments i culpa l'Ajuntament de Tarragona de fer-ho "d'amagat i sense avisar". A més, han alertat que la planta que s'hauria extret seria llentiscle, una espècie "bona pel bosc perquè el protegeix d'incendis", segons Sàlter, que insisteix que és una situació especialment greu quan "ja hi ha aparcaments disponibles" a Ciutat Residencial. "Es vol protegir el litoral però no es protegeix i hi ha incoherències en aquest sentit", denuncia l'entitat.

La Plataforma, que ha habilitat una caseta a la platja des de la qual han recollit signatures per la causa i han venut samarretes de suport, reclama també una modificació de la Llei de Costa i boscos. "Des dels 80 s'havia aconseguit protegir una mica el litoral, però no s'ha respectat i s'ha modificat la llei perquè hotels i càmpings facin el que els dóna la gana", ha lamentat Sàlter. L'organització, que alerta que només queda un 1% de platges totalment verges a Catalunya, recorda que, segons l'Avaluació d'Impacte Ambiental, els estudis ja no necessiten contenir referències a l'acceptació o rebuig social de les activitats que s'emprenen ni cap aspecte social afectat pel projecte.

La Plataforma Platja Llarga realitza activitats d'educació ambiental cada dijous a la platja i també coordina un voluntariat de tortugues marines, que poden pondre ous a la zona. Pel coordinador de la Plataforma, la gestió del voluntariat de les tortugues és una mostra de la incoherència del consistori tarragoní en la protecció de l'espai: "per un costat diem que hem de tenir cura de les tortugues i d'altra banda passa cada dia un tractor que neteja la sorra, o es fan festes a la platja fins a la matinada, quan la recomanació per les tortugues és que no hi hagi soroll".

 

Comentarios
Multimedia Diari