Un Camp de Mart ple d’emocions i de primeres vegades

Crónica. L’entradeta de Músics s’adapta a la pandèmia amb un concert de música tradicional a càrrec de petits intèrprets d’entre 4 i 12 anys

21 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 21 septiembre 2020 11:56
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les espardenyes ben cordades, les partitures es ben apreses i molta emoció. Just pocs dies després d’iniciar un curs escolar ple d’interrogants, centenars de famílies es van reunir ahir diumenge per gaudir d’alguns dels temes musicals de la cultura tradicional interpretats per joves alumnes d’entre 4 i 12 anys. A primera hora del matí, grups de famílies entraven al Camp de Mart per gaudir de la música i es concentraven, mantenint les distàncies de seguretat, en un espai amb capacitat per a 800 persones que, sense arribar a un punt de saturació, va permetre que pares, mares i amics gaudissin de l’actuació.

Alguns d’ells, els més matiners, esperaven pacientment l’inici d’aquest edició especial de l’Entradeta de Músics —reformulada a causa de la pandèmia en format de concert— des de primera hora del matí. I si entre les graderies del públic hi havia expectació, darrere l’escenari eren els nervis el sentiment que dominava. Els alumnes dels diferents graus de l’escola de música popular El Tecler acabaven de polir els darrers detalls perquè tot sortís a la perfecció. Minuts abans de començar, els petits concertistes posaven a punt timbals, flabiols, gralles, violins i altres instruments, davant de la mirada concentrada dels seus professors i també dels companys.

«La veritat és que estan molt contents. Han estat assajar durant tot el mes de setembre i la veritat és que ha estat una sort poder oferir la cercavila en aquest format perquè hagin pogut participar de la festa», explicava Joana Chordà, professora i una de les responsables del Tecler, al mateix temps que confirmava que l’acte d’aquest diumenge ha estat la cita més multitudinària de la Santa Tecla Petit d’enguany, en una edició de Festa Major marcada —com tot, de fet— per la impossibilitat de sumar multituds.

Tan bon punt van començar les actuacions, pares i mares van desenfundar el mòbil per tal de conservar cada instant d’aquesta trobada que va permetre que, durant una estona, grans i petits, gaudissin de la música en aquesta Santa Tecla de peixera, marcada pel virus i les seves conseqüències.

Comentarios
Multimedia Diari