Tarragona ha gestionat més de 3.000 sol·licituds d’ajuts al lloguer aquest 2022

S’han tramitat ajudes destinades a joves menors de 36 anys, a adults, gent gran i persones en situació de risc d’exclusió social

13 diciembre 2022 13:26 | Actualizado a 13 diciembre 2022 13:44
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de principis d’aquest any 2022, l’Oficina Local de l’Habitatge de Tarragona ha gestionat un total de 3.026 sol·licituds d’ajuts al pagament del lloguer de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xifra suposa un increment de gairebé mil sol·licituds respecte a les dades de l’any passat, quan se’n van gestionar un total de 2.129. “Aquest augment és conseqüència de la situació d’emergència habitacional que està vivint la ciutat”, ha subratllat la consellera d’Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, que, en aquest sentit, ha manifestat que des del consistori “treballem dia a dia per augmentar el parc públic de lloguer social i garantir a tothom el dret d’accés a un habitatge digne”.

Miguel ha destacat que aquestes xifres sobre el nombre de sol·licituds gestionades “també ens tornen a evidenciar que l’Oficinal Local de l’Habitatge de Tarragona esdevé un referent entre la ciutadania”. “Agraïm l’esforç de tot el personal d’aquest servei per tal de facilitar la gestió dels ajuts a tothom que ho necessita”, ha afegit.

Enguany s’han obert cinc convocatòries d’ajuts al pagament del lloguer. Per una banda, hi ha les subvencions per pagar el lloguer o la cessió d’ús d’habitatges i habitacions per facilitar l’accés i la permanència a sectors de la població en risc d’exclusió social i per facilitar l’emancipació de joves fins a 36 anys. D’altra banda, hi ha el Bo Jove, ajudes al pagament de lloguer o cessió d’ús destinades a joves amb escassos mitjans econòmics. També s’han gestionat les subvencions per al pagament del lloguer per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge a persones majors de 36 anys, així com a majors de 65 anys. Finalment, també s’han gestionat aquells ajuts al lloguer destinats a persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

D’aquestes 3.026 sol·licituds rebudes en el marc d’aquestes cinc convocatòries d’ajuts, 1.294 han estat per l’ajut al lloguer, 875 pel Bo jove, 626 per l’ajut al lloguer jove i 231 per les subvencions destinades a la gent gran.

Ampliació del parc públic de lloguer social

Des de la conselleria d’habitatge s’estan duent a terme diverses accions encaminades a incrementar el parc públic de lloguer social a la ciutat de Tarragona. Una d’aquestes accions és la compravenda d’habitatge a través del dret de tanteig i retracte. Fins avui, s’han comprat 28 habitatges amb l’objectiu que esdevinguin llars per a famílies amb situació de vulnerabilitat econòmica. Dels 28 habitatges adquirits, 17 ja s’han rehabilitat i 2 finalitzen les obres aquest mes de desembre. Un total de 16 d’aquests habitatges s’han assignat a famílies determinades per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST).

El conveni amb la Fundació Habitat 3, firmat el maig de l’any 2021, és una altra acció que està donant bons resultats. Gràcies a aquest conveni, que té una durada de quatre anys prorrogables, Hàbita3 cedeix 17 habitatges desocupats de la ciutat i rehabilitats a càrrec del Servei Municipals d’Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA) per tal de destinar-los a persones amb situació de vulnerabilitat a través de l’IMSST.

Comentarios
Multimedia Diari