La depuradora d'aigües de Montblanc comptarà amb un nou edifici de control

L'objectiu és que la xarxa de sanejament dela Conca de Barberà compti amb una base logística suficient que permeti automatitzar tots els processos des de Montblanc

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’edifici de control de la depuradora d’aigües de Montblanc serà ampliada. L’objectiu és convertir aquestes instal·lacions en la base logística de les cinc plantes que hi ha a la Conca de Barberà. Segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Joan Güell, es necessita una base «suficient i àmplia que ofereixi unes bones condicions per als treballadors, però que també permeti automatitzar tot el procés».

Aquesta és una de les millores més visibles que es duran a terme en el context del nou contracte per al servei d’explotació, manteniment i conservació dels sistemes de sanejament de la comarca. D’altra banda, també s’apostarà per l’optimització i l’eficiència energètica, una acció que passa per mesures com canviar aquells equipaments que ja es troben al final de la seva vida útil o innovant a través de proves pilot. De fet, tot el procés ja és biològic i, a més a més, actualment la planta treballa únicament amb un dels dos reactors, fet que ha permès reduir un 20% el consum energètic.

Tot això anirà acompanyat per altres millores que s’efectuaran a les plantes de l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Solivella i Senan i per la incorporació d’una tipologia de treballador que fins ara la xarxa de depuradores de la Conca no tenia: un analista de planta.

El nou període de gestió es va posar en marxa l’1 de gener amb la signatura del contracte per part del Consell Comarcal de la Conca de Barberà –ens gestor de les instal·lacions– i l’empresa UTE Sanejament Conca de Barberà. El contracte ha estat renovat per quatre anys prorrogables a dos per un import de 560.000 euros. Des del 2007 el Consell Comarcal té delegades les competències en gestió d’aigües residuals. El nombre de sistemes a gestionar s’ha anat ampliat i, tal com va remarcar Joan Güell, durant el 2014 es van retornar més de 1.700 milions de litres d’aigua al riu Francolí, «fet que permet preservar la fauna», va dir el conseller comarcal de Medi Ambient.

Segons va avançar Güell, el projecte de millores i aportacions per optimitzar el consum d’energia elèctrica està pràcticament elaborat i es posarà en marxa aquest any 2015.

Comentarios
Multimedia Diari