La Conca de Barberà, a punt de convertir-se en un plató de cinema

L'escriptor colombià Ricardo Cano Gaviria està preparant una pel·lícula sobre la Guerra Civil Espanyola. La preproducció està pràcticament acabada i el rodatge començarà a la primavera

19 mayo 2017 21:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de dos anys treballant en el projecte, l’escriptor colombià Ricardo Cano Gaviria està a punt d’iniciar el rodatge de El Mambís, una pel·lícula amb rerefons històric que vol donar a conèixer el protagonisme que va tenir la Conca de Barberà durant la Guerra Civil Espanyola.

El director del film i la productora, l’esposa de Ricardo Cano, Rosa Lentini, preveuen que a la primavera es pugui iniciar el rodatge, «la part més costosa», assenyala Cano. Tot i l’any de retard que arrossega la pel·lícula, el director destaca: «el projecte està en marxa i això ja no s’atura».

La preproducció està pràcticament finalitzada. En aquest sentit, el guió ja està acabat i perfeccionat, amb diàlegs en català, castellà i també anglès. «Ha estat teixit lingüísticament i dramàticament amb l’ajuda dels assajos que des de fa un any s’estan fent amb els cinc principals protagonistes», remarca el director Ricardo Cano.

Actualment, la producció, de low cost, està gestionant algunes subvencions. També s’està preparant la posada en marxa d’una campanya de micromecenatge per tal de poder finançar les despeses de la pel·lícula. A més, les localitzacions seran gratuïtes gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, molt interessat en la pel·lícula. Amb tot, es preveu que els costos no siguin molt alts, però que el resultat sigui igualment de qualitat.

Pel que fa a l’equip de rodatge, s’ha optat per adquirir-ne un de propi en comptes de pagar-ne un de lloguer. Cano posa de relleu que el projecte compta amb una dotzena d’actors no professionals de la Conca i que, per tant, no disposen de molt temps lliure. «No són professionals en el camp del cinema, però molts sí que tenen coneixements teatrals», remarca Rosa Lentini.

Entre 1939 i 2002

El melodrama enllaça el present i el passat de Leonor, una jove montblanquina, però també del territori, la Conca de Barberà. La protagonista, que havia anat a viure als Estats Units, torna al seu poble després de 8 anys d’absència. És el 2002, una data que se situa entre la posada en circulació de l’euro i els atemptats de les Torres Bessones, i la Guerra d’Irak i la victòria de José Luis Rodríguez Zapatero.

La jove es trobarà amb una nova realitat, però no només haurà canviat el seu poble, sinó que ella també s’haurà convertit en una altra persona. A través de la seva àvia descobrirà el passat de la seva família, una història que se situa al final de la Guerra Civil. Tot això li permetrà saber el perquè del seu present i farà que l’espectador conegui les raons que l’han portat a tornar a Montblanc.

«Aquesta vol ser una pel·lícula que surti dels tòpics que es troben als films sobre la Guerra Civil, on hi ha bons i dolents», explica Ricardo Cano. «És per això que s’ha optat per la història d’una jove com a fil conductor».

Comentarios
Multimedia Diari