L’Associació contra el Càncer a Tarragona ha sortit aquest dijous al carrer juntament amb pacients, voluntaris i socis en el Dia de l’Acapte per demanar la col·laboració de tota la societat amb l’objectiu d’impulsar la investigació en càncer, superar el 70% de supervivència entre els malalts i seguir prestant serveis de suport i acompanyament a les persones amb càncer i les seves famílies.
Al llarg del matí, voluntaris, pacients i socis de l’Associació Contra el Càncer han recollit la solidaritat dels veïns de Tarragona que han volgut aportar el seu granet de sorra. Les quatre taules informatives han estat ubicades a la plaça de la Font, Rambla Nova i a la zona del CAP Llevant.
L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Montse Adan, i representants dels grups polítics municipals de l’Ajuntament de Tarragona s’han apropat a la taula informativa ubicada a la plaça de la Font per donar suport a l’Associació i a la seva tasca.
El pròxim 20 de maig l’Associació organitza el Dia de l’Acapte a Reus.
El càncer és el problema sociosanitari més important del món. 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindrà càncer al llarg de la vida. A Espanya hi ha un diagnòstic de càncer cada 2 minuts i es calcula que per al 2030 hi haurà més de 317.000 nous casos.
El tradicional Acapte compta enguany amb més de 3.330 taules repartides a tot l’Estat i amb més de 12.000 persones voluntàries perquè tota la societat pugui participar en la causa aportant els seus donatius i unir-se així a la iniciativa “Tots Contra el Càncer”. A més, en aquesta ocasió, a més de sortir amb les tradicionals guardioles, es renova la col·lecta amb ‘Guardioles digitals’ oferint noves formes de col·laboració.
Objectiu: assolir el 70% de supervivència en càncer
L’Associació Contra el Càncer lidera la iniciativa “Tothom contra el càncer” amb l’objectiu de superar el 70% de supervivència el 2030. Actualment, gràcies a la investigació, la taxa de supervivència en homes és del 55,3% i en dones del 61,7%.
L’Associació va llançar la convocatòria d’ajuts més gran de la seva història: ‘Repte AECC 70% Supervivència’, de 10 milions d’euros, per contribuir a la investigació d’aquells càncers que tenen una taxa de supervivència baixa o estancada, és a dir, inferior al 30%.
Actualment, l’Associació és l’entitat social i privada que més fons destina a la investigació del càncer i recolza més investigadors. En total, té una inversió de 114 milions d’euros destinats a 603 ajuts de recerca en desenvolupament per augmentar la supervivència en diferents tipus de càncer. El 2023, es van adjudicar 29,4 milions a 233 noves ajudes.