El Palau de la Diputació acull 'Innoturisme a Tarragona: del repte a la solució'

La iniciativa, impulsada amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), distingeix dues idees d'alumnes de l'Institut de l'Ebre de Tortosa

23 febrero 2018 11:57 | Actualizado a 23 febrero 2018 19:25
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Recollir ampolles a canvi de llaminadures i un espai per a la cura i adopció de mascotes a les platges de Tarragona. Aquestes són dues idees sorgides del programa 'Innoturisme a Tarragona: del repte a la solució', impulsat per la Diputació de Tarragona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) , a través de la plataforma Hubbik , de suport a l’emprenedoria i la innovació oberta.

Després d’un procés d’innovació identificant els reptes i presentant solucions, s'han distingit les següents propostes, orientades a la millora de la qualitat i la seguretat del turisme familiar al litoral.

D'una banda, La Gossera, una iniciativa per impulsar un recinte tancat per a animals domèstics a les platges; un espai per a la cura de mascotes de particulars i fins i tot d'aparador per a centres d’acollida per mostrar animals que busquen una nova llar. És una iniciativa de Jorge Caballero, Yassin En Nouny i Albert Martí, estudiants del Cicle Superior de Màrqueting i Publicitat a l’Institut de l’Ebre de Tortosa.

'Sumem reciclant' és una iniciativa de Houssaine Ait Brahim, Fran Carratalà, Jaume Canalda i Josep Sol, estudiants de Grau Superior de Màrqueting i publicitat, del mateix institut de Tortosa.

La proposta consisteix a convidar als usuaris a recollir les ampolles de les platges a canvi de llaminadures, facilitant la neteja d’aquests espais.

L'acte de cloenda ha servit per explicar el procés d'innovació dut a terme, des de la definició del repte fins al desenvolupament col·laboratiu d'idees, i per presentar les idees guanyadores.

El diputat de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, i la directora de l'Oficina UOC de Suport a la Recerca i la Transferència, Mireia Riera, han encapçalat la jornada, que també ha comptat amb la participació del cap d'Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Àlex Grau.

A més, l'acte ha inclòs una taula rodona per debatre sobre les 'Competències per a l'ocupabilitat al sector turístic' i un espai de Networking.

Mireia Riera, directora de l’Oficina de Suport a la Recerca i la Transferència (OSRT) de la UOC, apunta que aquest programa vol “donar resposta a reptes definits relacionats amb el turisme familiar, implicant a diferents actors del sector, com ara el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Gremi d’Hoteleria, el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, la Creu Roja o el Col·legi de Farmacèutics”.

En aquest sentit, el diputat Joan Josep Malràs ha destacat la col·laboració entre les universitats i l’Administració per crear sinergies i apropar els estudiants a l’empresa i al mercat. "És imprescindible el foment del futur professional dels alumnes, tenint en compte el benefici que comporta l’esperit emprenedor que repercuteix a tota la societat", ha afegit.

 

Comentarios
Multimedia Diari