Urbanisme aprova la rehabilitació d’una masia en hotel de cinc estrelles a Torroja del Priorat

El grup hoteler Marriot també preveu convertir l’antic hotel Abadia del municipi en un allotjament de luxe que podria obrir portes el 2021

15 noviembre 2020 17:50 | Actualizado a 17 noviembre 2020 10:02
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona ha aprovat el projecte per ubicar un hotel de cinc estrelles en una masia a Torroja del Priorat. The Stein Group preveu la rehabilitació de la masia del Mas d’en Bruno i d’una nau propera per a destinar el conjunt, d’uns 3.500 metres quadrats construïts, a ús hoteler. El projecte inclou l’adequació exterior de l’entorn amb la formació d’una zona d’aparcament i piscina.

Atès que la masia s’emplaça dins el PEIN Serra de Montsant i l’àmbit de la Xarxa Natura 2000, la comissió ha observat el compliment de totes les mesures d’adaptació paisatgística. L’ens ha valorat positivament que es mantindrà l’activitat relacionada amb la vinya.

La finca es troba entre la Vilella Baixa, Torroja, Poboleda i Escaladei, a la vessant sud-est de la Serra dels Amitgers. Mas d’en Bruno és una masia històrica, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de principis del segle XX, vinculada històricament a la Cartoixa d’Escaladei i construïda en diferents èpoques i fases. 

L’alcalde de Torroja del Priorat demana un pla especial per frenar el despoblament 

Segons va avançar Nació Digital, els promotors preveuen tenir enllestit el projecte el 2022. El futur allotjament que es troba envoltat de vinyes, comptarà amb 19 habitacions i algunes d’aquestes amb més de 100 m2.

A banda de la rehabilitació de la Masia d’en Bruno, el grup hoteler Marriot també ha comprat l’antic hotel Abadia ubicat al carrer Major, número 25 de Torroja del Priorat per convertir-lo en un hotel de luxe. En aquest cas està previst que pugui obrir portes per Setmana Santa. 

L’alcalde de Torroja del Priorat, Joan Sentís, posa de manifest que estan molt contents d’acollir aquests dos nous establiments al municipi: «Són ingressos pel poble que podrem reinvertir en tenir béns essencials i esperem que puguin donar feina als veïns de tota la comarca». Amb tot però, insisteix que si no s’actua, els petits pobles de les zones rurals desapareixeran d’aquí a 20 o 25 anys. Per això demana ajuda a les administracions com la Diputació o la Generalitat per revertir la situació i demana un pla especial per evitar el despoblament. «El handicap del món rural és l’envelliment de la població, la manca de comunicacions i de serveis essencials», diu Sentís. Al municipi hi ha 150 habitants censats, el 60% de la població té més de 65 anys. Al poble no hi ha cap botiga ni tampoc escola. L’alcalde lamenta que la fibra òptica a la zona no arribi fins al 2023 i que no hi hagi cobertura mòbil en alguns punts. 

Sentís creu que l’enoturisme podria salvar el despoblament, però «falta arrancar-lo» i per això el consistori preveu revisar les normatives urbanístiques per facilitar l’obertura de nous cellers. «Però la qualitat de vida en un poble, no té res a veure a la d’una ciutat», defensa l’edil. 

Comentarios
Multimedia Diari