Un documental i un videojoc sobre el paper de les dones als barris de Reus

Durant l’acte (aquest dijous 20 hores) es presentaran els projectes finals elaborats pels nois i noies de cada especialitat, la d’audiovisuals i la de videojocs

19 octubre 2022 17:57 | Actualizado a 19 octubre 2022 18:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dijous, 20 d’octubre, a les 18h, tindrà lloc la cloenda de la setena Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual de Mas Carandell al Centre d’Art Cal Massó. Durant l’acte es presentaran els projectes finals elab orats pels nois i noies de cada especialitat, la d’audiovisuals i la de videojocs, i posteriorment es lliuraran els diplomes per haver finalitzat l’itinerari formatiu i laboral.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha valorat l’èxit i la consolidació d’aquest programa «que permet tenir una cantera de talent jove, en dos sectors molt vinculats a les TIC, l’audiovisual i el dels videojocs, que són clarament nous rols professionals en creixement i amb possibilitats d’ocupació. Més enllà de l’entreteniment, són recursos amb un fort potencial per a la transformació social».

Al llarg de l’acte, es farà repàs a la feina feta pels joves en el decurs d’aquests mesos de formació i treball, especialment als dos projectes elaborats l’últim semestre, que tenen com a eix temàtic el paper de les dones als barris.

L’especialitat de Creació audiovisual presentarà el documental «Rentadors i Rentadores», que pren com a referència els antics rentadors del barri del Carme, un espai emblemàtic i rellevant en l’activitat de les dones en diferents períodes de la història del barri i de la ciutat, i que des de fa 10 anys, a través del Casal de les dones, permet atendre i donar visibilitat a aquestes. Aquests rentadors urbans són dels pocs de Catalunya que han sobreviscut al pas del temps fins a ser considerats patrimoni arquitectònic i històric. A través de testimonis femenins descobrirem la seva història, els seus usos i les relacions que s’hi establien. Actualment els rentadors han canviat de significat, ja no són el què eren, ni elles les qui eren, però ni les bombes ni les “Crolls” els van ac onseguir esborrar. Fent ús de tècniques d’animació i, intercalant les entrevistes ens submergirem en aquest fil històric des dels inicis fins a l’actualitat.

Per la seva banda, el mòdul de Creació d’entorns i efectes visuals per a videojocs presentarà el videojoc «Pugna ganxeta», un joc de taula 3D, amb personatges, edificis i objectes en estil realista que consisteix en un «Mod» (expansió) d’un videojoc ja establert, aprofitant la programació i implementant el taulell, peces i cartes que han creat. L’objectiu del joc és posar-se a la pell de les dones de Reus, tenint en compte les dificultats viscudes per desenvolupar les tasques que social i culturalment els han estat assignades: criança, cura de la llar, cura de la família, alimentació, feina i, a més, recórrer la ciutat durant els bombardejos que es van patir durant la guerra civil per escapar amb l’arribada de l’exèrcit nacional.

Després d’aquestes mostres, la directora de l’Oficina de Treball de la Generalitat, Araceli Terzan, juntament amb les autoritats, lliuraran els diplomes al total de 16 nois i noies que han finalitzat el programa de Mas Carandell. La benvinguda serà a càrrec del regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats i posarà punt i final a l’acte l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

La Casa d’Oficis de Creació i producció audiovisual és un acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris. Té una durada d’un any, que inclou un semestre d’aprenentatge i un amb un contracte laboral.

Mas Carandell ja ha obert la preinscripció a la 8a edició de la Casa d’Oficis, actualment pendent de resolució favorable per part del SOC, però prevista d’iniciar, en cas favorable, el proper novembre. Per participar cal tenir de 16 a 29 anys, estar en atur, disposar d’estudis de Graduat en ESO, Batxillerat o un Cicle formatiu de grau mitjà, i residir a Reus, preferentment als barris del Carme, La Immaculada o Sol i Vista.

Comentarios
Multimedia Diari