Un youtuber reusenc de 22 anys, Marc Jardí, ha viatjat a Uganda per engegar el seu propi projecte solidari. Rumbo a clase és el nom de la iniciativa que ha posat en marxa i s’ha proposat fer arribar llibretes a 500 alumnes del país africà. Segons ha explicat el jove al Diari, no és un tema menor fer arribar aquest material: «Si no tenen llibretes el mestre no els deixa entrar a classe. I, per tant, no tenen accés a l’educació». Jardí, que fa poc que ha acabat d’estudiar Enginyeria Química, va viatjar el 15 d’octubre cap a Uganda per posar el seu «granet de sorra» per millorar el futur d’alguns infants i paliar els efectes negatius que té el sistema educatiu ugandès, que condemna una part dels nens a la pobresa.
La intenció inicial era viatjar al país africà per oci, però Jardí no volia desaprofitar l’oportunitat. I va decidir convertir les seves vacances en un projecte solidari: «Vaig parlar amb el Sergi, que és un missioner que viu aquí (Uganda) i em va dir que, si volia ajudar, la millor manera era fer-ho portant llibretes». S’hi estarà pràcticament un mes, i tornarà cap a Reus el 15 de novembre. Per acabar amb èxit el seu projecte, té l’objectiu de recaptar 3.000 euros que permetran fer les donacions del material escolar al mig miler d’alumnes.
El projecte a xarxes
I com a jove solidari del segle XXI, el seu projecte es pot seguir a través de les xarxes socials. El youtuber penja el dia a dia de la seva iniciativa als seus comptes d’Instagram i el YouTube, que porta el seu nom. «M’aixeco a les sis del matí i me’n vaig a dormir a les onze de la nit. Les primeres hores del dia i les últimes les dedico a treballar. La resta, viatjo i visc experiències úniques», i això és el que vol deixar pal·lès amb els seus vídeos.
Jardí encara no ha assolit els 3.000 euros pel projecte, però eltermini per a les donacions continua obert als seus perfils de xarxes socials fins a finals de mes, assegura el jove. El youtuber és conscient que amb el seu «gra de sorra» no aconseguirà canviar grans coses, pero explica que aquest pensament no l’ha fet canviar de plans: «Hi ha molts canvis per fer aquí. Te n’adones que la teva ajuda és minúscula, però que tota ajuda compta».