Reus celebra el Dia dels Drets Humans i el Dia Internacional de les Persones Migrants

Per primera vegada, es commemora aquestes dues efemèrides amb activitats divulgatives i de sensibilització amb una programació conjunta durant el mes de desembre

29 noviembre 2024 11:04 | Actualizado a 29 noviembre 2024 11:11
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus celebra el Dia dels Drets Humans i el Dia Internacional de les Persones Migrants amb una programació conjunta durant el mes de desembre. Per primera vegada, es commemora aquestes dues efemèrides amb activitats divulgatives i de sensibilització.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 10 de desembre com el Dia dels Drets Humans. Aquest dia, de 1948, es va signar la Declaració Universal dels Drets Humans. El mateix ens va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional de les Persones Migrants.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, Anabel Martínez Serrano considera que «és important que la ciutadania, des dels més petits fins als més grans, siguin coneixedors de l’existència d’uns drets humans, que es van aconseguir al segle passat gràcies als esforços de moltes persones arreu del món, i que cal aplicar i defensar cada dia, si volem viure en pau a la nostra ciutat i a qualsevol indret».

Programació

Així, del 2 al 20 de desembre, l’Institut Josep Tapiró acollirà l’exposició de cartells d’Amnistia Internacional «L’Art que defensa els drets humans» i el 9 de desembre, una xerrada a càrrec d’una dona de la comunitat palestina a proposta de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi amb el títol «El conflicte a Palestina i la crisi de desplaçament forçat».

El mateix 9 de desembre a les 17 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós (c. de l’Escorxador, 1), es farà el taller de lectura i creació «El fil roig dins d’un foliscopi», a càrrec d’Oriol Canosa i Marta R. Gustems, autors del llibre La tela, publicat per Godall Edicions l’any 2023. Una activitat que s’emmarca en el programa «Fem consciència 25» de Biblioteques Sense Fronteres de la Generalitat de Catalunya. taller, adreçat a públic adult, és visibilitzar l’actual vulneració de drets de les nenes i les dones en la cadena global de producció tèxtil.

El dimecres 11 de desembre a les 17. 30 h, també a la biblioteca Central Xavier Amorós, es farà l’activitat Contes Solidaris, a càrrec de Sandra López, membre de l’entitat Mirades del Món amb la lectura del conte Pum pum i la realització d’un punt de llibre relacionat amb l’Àfrica. Aquesta mateixa activitat també es farà el dijous 12 de desembre a la mateixa hora a la biblioteca Pere Anguera (c. de Joan Salvat Papasseit, 14).

I el mateix dia, a les 18.30 h al Centre Cívic Llevant (pl. Horts del Canonges, 1), s’inaugurarà l’exposició «Perú amb mirades d’infant», que es podrà visitar fins al 30 de gener de 2025, de l’entitat Mirades del Món amb la participació de les escoles Els Ganxets, Puigcerver, General Prim, Eduard Toda i Güell, Pare Manyanet i l’institut escola Pi del Burgar. També actuarà el Cor dels Ganxets.

Per acabar, el dimecres 18 de desembre a les 17.30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós, es farà l’activitat Contes Interculturals, a càrrec d’Irina Ravelo, membre de la Comunalitat el Rusc, que explicarà els contes Vivint entre dos mons i Des de l’aigua. Una activitat que es tornarà a fer el dijous 19 de desembre a la mateixa hora a la biblioteca Pere Anguera.

Comentarios
Multimedia Diari