La degana de Reus, Encarna Orduna, és la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana

Defensa que el Consell, que el 2023 complirà 40 anys, es consolidi com una “eina útil” al servei de l’advocacia i de la millora de la justícia

19 diciembre 2022 18:30 | Actualizado a 19 diciembre 2022 19:01
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Encarna Orduna, degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, és des d’aquest dilluns 19 de desembre la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, en substitució del fins ara president de la institució, el degà de Figueres, Joan Ramon Puig, que deixa el càrrec després que hagi expirat el seu any de mandat. La degana del Col·legi de Tortosa, Marta Martínez Gellida, assumeix les funcions de vicepresidenta, mentre que Estela Martín, degana de Tarragona, serà la nova secretària.

La comissió permanent la completen el degà de Vic, Rogeli Montoliu, que exercirà de tresorer, mentre que els vocals seran Jesús Sánchez, degà del Col·legi de Barcelona; Joan Martínez, degà de Granollers; i el mateix Joan Ramon Puig.

El nomenament d’Encarna Orduna al capdavant de l’Advocacia Catalana s’ha produït aquest dilluns, 19 de desembre, en el plenari celebrat a la seu de la institució, a Barcelona. La presidència del Consell l’elegeixen els degans i deganes dels catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya en votació secreta.

La nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana s’ha marcat com a objectiu consolidar la institució com “una eina útil al servei de l’advocacia i construir un projecte col·lectiu amb tots els col·legis de l’advocacia per millorar la justícia”.

Orduna considera que toca més que mai “reivindicar i defensar la professió de l’advocacia i la feina dels col·legis” en un any 2023 en el qual, precisament, es compliran 40 anys de la fundació del Consell de l’Advocacia Catalana.

Un altre dels assumptes que marcaran el mandat que s’estrena avui serà el desplegament dels projectes de llei d’eficiència organitzativa, eficiència processal i eficiència digital, i el seu impacte a Catalunya, així com la racionalització del sistema de guàrdies del torn d’ofici. Treballar en un gran acord de país per augmentar l’ús del català a la justícia o seguir posant noves eines a disposició de les víctimes de violència masclista són altres dels objectius que té damunt la taula la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana.

Encarna Orduna té 54 anys i va néixer a Tarragona. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, exerceix com a col·legiada del Col·legi de l’Advocacia de Reus des de l’any 1992, entitat de la que n’és membre de la Junta des del 2008, i com a degana des del 2016. Fins ara era la vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana. Orduna ha estat professora de l’Escola de Pràctica Jurídica Guillem Maria de Brocà, del Col·legi de l’Advocacia de Reus, i del Màster d’Accés a l’Advocacia de la Universitat Rovira i Virgili. Exerceix com a advocada en un despatx de Cambrils, principalment en dret civil i família, però també en temes penals.

Comentarios
Multimedia Diari