Falset clou una festa major «molt participada»

La Batalla de Flors, amb una dotzena de carrosses participants, va tancar la festa. A finals de mes, el municipi encara Santa Càndia

18 agosto 2024 19:20 | Actualizado a 19 agosto 2024 11:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Falset tancava, ahir, una festa major «molt participada», valorava l’alcalde, Carlos Brull. El tret de sortida es va donar dimecres, 14 d’agost, amb el pregó a càrrec del periodista Toni Orensanz i l’esperada encesa de la Tupinada, que enguany commemorava el seu 30è aniversari. Però, tal com recalcava el batlle, «hem tingut també molts actes previs», que ja van començar el 25 de juliol. Des de llavors, les activitats no han parat, fins arribar al seu màxim aquesta darrera setmana.

Com valora Brull, és una festa molt viscuda, i on noves propostes s’han anat sumant a actes més tradicionals com són l’Espígol, el Ball de Coques o la cercavila de les Danses. Així, propostes més recents, com la Nit de la Corremulassa, s’han fet un lloc, «i en aquest cas, la festa ja no s’entendria sense la Corremulassa», que enguany ja sumava deu edicions. Va ser aquest dissabte a la nit que música, llum, foc, cultura... es van fusionar a la Quartera. Primer, amb el pregó del capgròs Joaquín i, després, amb l’entrada a plaça de la Mulassa, tot donant pas als elements convidats.

Ahir, darrer dia de festa, va estar marcat per la bicicletada, el vermut i la Batalla de Flors per la tarda. Un esdeveniment que, enguany, ha batut rècords de participació, «sobretot per les colles joves», valorava l’alcalde. Aquest cop, hi ha hagut una dotzena de carrosses, el doble del que és habitual. La música i els canons de confeti van posar fi a la Festa Major.

Santa Càndia, 250 anys

Falset no acaba aquí les festes. I és que a finals de mes arriba Santa Càndia, la patrona del municipi. Enguany fa 250 anys de l’entrada de les relíquies de Santa Càndia a Falset, efemèride que el 31 d’agost, a les 19.30 h a la plaça de la Quartera, es rememorarà. Del programa també destaca la trobada de gegants, el 7 de setembre, o un mapping a la façana de l’església, el dia 8 al vespre, en acabar els balls de lluïment.

Comentarios
Multimedia Diari