Industrias Teixidó combat el virus amb informació, flexibilitat i seny

L’empresa de Riudecols ha implementat una sèrie de mesures de seguretat per continuar amb la seva activitat

08 mayo 2020 10:04 | Actualizado a 13 diciembre 2020 01:27

Industrias Teixidó, S.A., és una empresa mitjana, d’aproximadament 450 treballadors amb una trajectòria de més de 60 anys, fabricant elements metàl·lics de precisió per als sectors de l’automòbil, electrodomèstics, pneu-màtica, entre d’altres, com recentment, també el sector de l’aeronàutica. Es troben ubicats a Riudecols, a la comarca del Baix Camp i totes les persones que acudeixen al centre de treball provenen de la comarca.

Aquest any 2020, ha estat un any d’aprenentatge forçat per a totes les empreses, un any per redefinir els mecanismes de relació i per redefinir el com mantenim el nostre entorn saludable.

La pandèmia ens ha agafat per sorpresa, i no perquè no la veiéssim arribar, sinó perquè no hem estat conscients de la velocitat amb la qual arribava.

Les empreses són persones, i si arriba un virus, microscòpic, invisible i que el seu mitjà de transport i supervivència són les persones, l’empresa cau al veure afectat el seu principal recurs.

El coronavirus ens ha guanyat en la cursa de velocitat, però no en la cursa de fons. Totes aquelles mesures implementades han arribat per quedar-se una bona temporada i perquè en puguem extreure un aprenentatge que, lluny d’altres pensaments, ens fa més forts i més organitzats.

Les empreses tenen el deure de mantenir el negoci, de protegir els llocs de treball, de sustentar l’economia del nostre país, i tenim la responsabilitat d’evitar contagis per coronavirus, oferint una cúpula de confort i seguretat a totes les persones treballadores, i tot això amb uns recursos inexistents, esgotats, si no confiscats. 

En aquestes circumstàncies es resumeix en tres conceptes, en què s’han basat les actuacions fetes per fer front a la pandèmia: informació, flexibilitat i sentit comú.

L’última setmana de febrer Industrias Teixidó es va reunir per primera vegada per parlar de com els afectaria el coronavirus, en els seus enviaments, en els seus viatges de feina, assistència a fires internacionals, etc., sense adonar-se que el coronavirus ja havia entrat al país i amenaçava a tots nosaltres, a casa nostra, als nostres carrers, als nostres centres de treball.

Els mesos de març i abril es van anar implementant una sèrie de mesures preventives algunes més dràstiques, algunes més genèriques i d’altres més específiques, però totes amb el mateix denominador comú: protegir les persones. 

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari