El dia de les imprescindibles

01 julio 2024 19:09 | Actualizado a 02 julio 2024 07:00
Jordi Ciuraneta
Comparte en:

El 27 de juny, vam commemorar el Dia Nacional de l’Empresa a Catalunya i, també, el Dia de les Micro, Petites i Mitjanes Empreses de les Nacions Unides. Amb ell commemorem totes aquelles persones autònomes, empresàries i emprenedores que gràcies a la seva activitat empresarial garanteixen el bon funcionament de la nostra economia, amb dedicació, esforç i valentia.

Aquestes persones i les seves empreses són imprescindibles perquè, a banda d’això, que no és poc, sostenen el nostre estat de benestar contribuint amb els seus impostos al manteniment i la millora dels serveis públics. I no només això, encara, pensant a mitjà i llarg termini, constatem que les pimes del nostre territori i del país són les qui garanteixen –per tot el comentat anteriorment– el nostre progrés social i econòmic.

Mecànics, perruquers, agricultors, botiguers, ramaders, informàtics de Tarragona... Gràcies per tot! Malauradament, tot i ser conscients que sou imprescindibles, seguiu amb necessitats i problemes que fa temps que haurien d’estar resolts. I és que igual d’imprescindible és el fet que cal solucionar problemàtiques com l’alta pressió fiscal, l’excés de burocràcia, la morositat per part de l’Administració i les grans companyies, l’accés a la compra pública per part de les pimes d’una manera preferencial, més suport a la digitalització i la innovació, i més ajuts a l’impuls de la sostenibilitat en el teixit productiu.

Recentment, el 27 de juny, vam commemorar el Dia Nacional de l’Empresa a Catalunya i el Dia de les Micro, Petites i Mitjanes Empreses de la ONU

Aquestes són només algunes de les reclamacions de les nostres empreses, que demanen ser més competitives, viables i productives, perquè són imprescindibles, perquè s’ho mereixen, i perquè a tots ens beneficia que funcionin molt bé si volem mantenir i millorar l’estat del benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes, progressant també social i econòmicament com a país.

Imprescindibles, sí que ho són! Ho són tant que, a poc a poc, van trobant el paper que es mereixen allà on es prenen les decisions que les afecten. Amb això, faig referència al fet que en l’àmbit europeu vam aconseguir a finals del 2023 l’aprovació d’un paquet de mesures específic per a la millora de la competitivitat de les pimes. Moltes de les propostes les vam fer des de PIMEC, per cert.

D’altra banda, en l’àmbit estatal hem aconseguit recentment que es reconegui el dret de les empreses de menor dimensió a tenir una veu pròpia al diàleg social espanyol, fet que posarà fi a la transició democràtica del nostre país. Perquè no és democràtic que les grans companyies decideixin el que afecta la major part del teixit empresarial del país, conformat per pimes, ja que les necessitats d’El Corte Inglés no són les mateixes que les de la merceria del nostre barri.

Aquestes petites empreses, que juntes són el motor de la nostra economia, són imprescindibles. Tant de bo el pròxim 27 de juny puguem commemorar el seu dia celebrant que les seves necessitats, també imprescindibles, s’han resolt i són una realitat.

Comentarios
Multimedia Diari