Cuidar-se des de l’abundància

La llum que penetra a través dels finestrals ha enfosquit els verds i ha exaltat els tons terrosos de l’estructura mòbil. La vida se’ns esmicola inexorablement davant dels ulls i aquesta obra seva ve a recordar-nos-ho

12 junio 2024 20:01 | Actualizado a 13 junio 2024 07:00
Ruth Troyano
Comparte en:

El bosc de bedolls de la dissenyadora tarragonina Cecília Bofarull segueix expandint la seva energia al lobby de l’Hotel Alma de Barcelona. És més, la invoca a diari amb un moviment suau i hipnòtic. La llum que penetra a través dels finestrals ha enfosquit els verds i ha exaltat els tons terrosos de l’estructura mòbil. La vida se’ns esmicola inexorablement davant dels ulls i aquesta obra seva ve a recordar-nos-ho.

La mirada es distreu contemplant la bellesa que va ser capaç de crear en temps no exempts de dificultats per a ella. A pocs metres, la reconeguda facialista Mariona Vilanova presenta un nou ritual. Temps de cures, d’estètica terapèutica per embellir pell, cos i ment. Hi ha un efecte holístic en el gest d’activar la vitalitat del rostre i conseqüentment la d’il·luminar la mirada. «Sóc aigua i foc» adverteix a l’auditori íntim que l’escolta i l’acompanya.

Va estudiar Enginyeria Tèxtil en Gènere de Punt, es va dedicar professionalment a la música i fa més de 10 anys va tenir clar que el seu ofici seria el facialisme. Viu a Altafulla, té l’Atelier a Barcelona però inspira i provoca admiracions arreu. Acaba d’aterrar de París on ha estat formant professionals de l’Académie des Facialistes. «He trobat el camí de vida» , reconeix.

És una dona obstinada i exigent, d’elegància dolça. «Des del primer curs de massatge facial que vaig fer, sempre he tingut set de saber més. Mai t’acabes el coneixement», assegura. Aprèn el dogma del massatge facial durant anys, però acabarà definint i creant fins i tot les joies de tocador que el fan possible i perfilant els tractaments d’autocura que hi estan associats. És activa i constant a les xarxes socials. «La pandèmia va ser un moment desafiant per a totes, vaig dedicar-me a divulgar la importància de cuidar-se i a definir en paral·lel la meva marca personal», revela.

A l’Hotel Alma, l’acompanyen les eines que la defineixen i que empoderen moltes dones; les ha creat aprenent de la mirada i del tacte d’artistes i artesans. L’última és Venus, inspirada en una guasha. «Ens recorda de contactar amb el plaer quotidià», sintetitza referint-se al nom després de detallar com relaxa el rostre.

«M’agrada contemplar la bellesa des de l’abundància i no des de la carència. Convertir-la en font de benestar, en potenciadora de les coses positives que som i que ens envolten», diu Vilanova. Busca incessantment la connexió amb el plaer sensorial. Sap crear vincles, multiplicar afinitats, elevar el sentit de les harmonies. Fa que u més u siguin tres. «El concepte de MA Moments és una invitació a la pausa. Volem honrar moments de silenci amb una col·lecció natural d’olis essencials», dirà Nina Martí. Fa 2 anys que va fundar el projecte amb Esther Payerols.

«Recordem allò que olorem. Un 75% de les emocions estan connectades a l’olfacte», avisa. Busquen l’equilibri en temps líquids. «Vitality és un oli essencial que connecta amb la felicitat i l’alegria; és l’aroma d’un matí d’estiu de vacances al Mediterrani», resumeix. Hi ha bergamota, aranja, menta piperita i pebre negre. Una combinació aromàtica que renova l’humor quan s’aplica sobre The Moon Brushes, el duet de raspalls de fusta d’olivera i pèl de cabra ideat per Mariona. Juntes han desenvolupat un ritual senzill i revitalitzador, consistent en un raspallat en sec per coll, cara i escot. Activa el drenatge limfàtic amb l’estímul de l’aromateràpia.

Des de MA Moments parlen de ‘tractar la vitalitat des de la relaxació’. Desperta la pell, drena impureses, desinflama, neteja i descongestiona la retenció de líquids. «Ho podem fer cada matí durant 3 minuts, el temps que dura una cançó», suggereixen a MA Moments. «Dedicar-se una estona, prendre consciència, guanyar autoestima, acompanyar la bellesa natural i educar la mirada», resumeix Mariona. Impulsar la felicitat, en definitiva. Potser estaria bé començar a substituir el mòbil i els WhatsApp de primera hora per l’automassatge. No només la pell, que també, sinó especialment la ment ens ho agrairia. El benestar és el nou luxe.

Comentarios
Multimedia Diari