La bona química amb el turisme

12 junio 2023 20:06 | Actualizado a 13 junio 2023 07:00
Francesc Pintado
Comparte en:

La química i el turisme són dos dels grans motors econòmics del territori i, malgrat que existeix la falsa percepció que són sectors incompatibles, els fets ens demostren el contrari; ja que junts formen una parella d’èxit que es retroalimenta i es beneficia mútuament. És més, no podem entendre la Costa Daurada sense un d’ells. Què millor, doncs, que generar sinergies que promoguin el creixement del territori i la millora vers els nostres competidors.

Per exemple, la força de la indústria química al Camp de Tarragona es tradueix en clients pels hotels i restaurants del territori: no només a nivell gastronòmic, sinó també a nivell de convencions, lloguers de sales, conferències o banquets i, en conseqüència, en pernoctacions els 365 dies de l’any.

La química i el turisme són dos dels grans motors del territori, una parella d’èxit que es retroalimenta i es beneficia mútuament. No podem entendre la Costa Daurada sense un d’ells

Aquest perfil de client del sector MICE, dona alè als nostres allotjaments i restaurants més enllà de la temporada turística convencional i permet que els negocis puguin tirar endavant sense dependre únicament de la temporada d’estiu o Setmana Santa. En aquest sentit, la química aporta solidesa al sector amb clients entre setmana, en ple febrer, a hotels urbans o en zones rurals. Per aquest motiu és tan important una indústria tan potent i generadora d’oportunitats com ella; ja que fomenta la desestacionalització i augmenta la despesa mitja.

A l’AEHT ens agrada parlar de l’altra Costa Daurada; concepte dins el que encabim el 90% dels nostres associats. Aquesta altra Costa Daurada és la que no depèn únicament del turisme de sol i platja, a qui li agrada la diversitat i les temporades que s’allarguen 365 dies; és la que manté llocs de treball de gener a desembre i és, també, la que complementa les pernoctacions amb experiències al territori que amplien el radi de beneficiaris de l’activitat hotelera: cellers, guies, productors, programadors culturals... entre d’altres.

Des de l’AEHT defensem que química i turisme són activitats complementàries que contribueixen a fer un Camp de Tarragona sòlid, competitiu, sostenible, divers i referent

Reflex i impuls d’aquesta bona sintonia entre química i turisme és l’estreta relació entre l’AEHT i Repsol, amb iniciatives que ajuden a aportar valor al destí, com el reconeixement als restaurants associats que, anualment, aconsegueixen el guardó Sol Repsol i que, com a conseqüència, passen a formar part del nostre Consell d’Experts: Can Bosch, Les Moles, L’Antic Molí, El Rincón de Diego, Villa Retiro, Deliranto, Miramar, Ferran Cerro, el Celler de l’Arbocet, el Terrat, AQ i recentment 4 Molins són símbol d’aquesta bona sintonia que desmunta la idea que la indústria química és un fre al desenvolupament turístic.

Així doncs, des de l’AEHT defensem que química i turisme són activitats complementàries que contribueixen a fer un Camp de Tarragona sòlid, competitiu, sostenible, divers i referent.

Comentarios
Multimedia Diari