Junts contra les addiccions a la tecnologia

La dependència del mòbil i les tauletes és creixent i és la nostra responsabilitat posar-hi remei

14 abril 2018 19:42 | Actualizado a 15 abril 2018 14:38
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les noves tecnologies han revolucionat la societat, s’han convertit en un element imprescindible i han transformat profundament alguns dels hàbits més bàsics. Hem adaptat la tecnologia a qualsevol acció de la vida diària, com escollir un restaurant, trobar un lloc al mapa, guardar la llista de la compra o qualsevol tipus de comunicació. Les tecnologies faciliten la vida, sempre que estiguin al servei de les persones, i no a la inversa. 

Un dels pilars de la tasca de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City és reflexionar sobre quin és l’ús més eficaç de la tecnologia. I és que l’addicció al mòbil i les tauletes entre adolescents és un problema creixent i és la nostra responsabilitat posar-hi remei. En aquest sentit, la Fundació s’ha implicat activament en la celebració del II Workshop Planet Youth, el programa contra les addiccions de l’Ajuntament de Tarragona. Entre tots hem reunit esforços per celebrar una jornada doble dedicada a reunir els principals experts europeus i idear tàctiques per crear entorns més saludables pels joves. En aquest marc se celebrarà el VI Fòrum Smart, una trobada de professionals que debatran sobre les eines de les quals disposem per convertir les noves tecnologies en una eina útil, i no en un problema. 

La Fundació, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària, es comprometen amb la ciutadania, posant sobre la taula una problemàtica nova en la nostra societat i enfrontant-la de cara. 

L’estudi de l’addicció a les noves tecnologies es troba en una fase gairebé experimental, i és que hi ha moltes teories sobre les millors maneres d’evitar-la o de superar-la, però el marge de temps per aplicar-les i veure’n els resultats és limitat. A més, una vegada un element tecnològic es consolida en l’àmbit social, immediatament evoluciona, es transforma i avança. Seguir el ritme de les noves tecnologies no és fàcil, però és el nostre deure, públic i privat, acompanyar els més joves en l’aprenentatge per una utilització sana i empoderada. Aquest és un repte que prenem com a territori, i que ha de crear sinergies entre els diferents agents actius de la societat. Al Fòrum Smart participaran experts d’arreu d’Europa per explicar les iniciatives d’èxit arreu del continent que han assegurat una davallada de les addiccions entre adolescents. Islàndia ha liderat la lluita contra l’addicció, amb uns resultats sorprenentment positius i els seus responsables visitaran la ciutat per compartir els seus recursos i aprendre del que ja s’està fent a Tarragona. 

L’administració pública tenim una responsabilitat innegable cap als nostres joves. L’Ajuntament ha desenvolupat diversos programes municipals i la Fundació Smart City treballa perquè les noves tecnologies es converteixin en una eina de millora de la ciutat i del territori, que estigui al servei de la ciutadania i, per tant, es preocupa especialment perquè tothom se’n vegi beneficiat, i mai perjudicat.

Comentarios
Multimedia Diari