La força econòmica de la DO Terra Alta

21 octubre 2024 12:02 | Actualizado a 21 octubre 2024 12:03
Jordi Ciuraneta
Comparte en:

Tarragona és un territori conformat per una gran riquesa d’activitat econòmica i sectors empresarials diversos. Les particularitats de cada comarca posicionen la província com un territori de grans oportunitats que està en constant canvi i creixement.

Vull parlar, en concret, de la Terra Alta, com una de les comarques més singulars del territori pel seu paisatge aspre, les seves vinyes, la seva cultura i la gran història vitivinícola que han convertit aquesta terra en una regió de futur. En aquest sentit, la DO Terra Alta és una entitat fonamental perquè el territori continuï desenvolupant-se, en tant que és un símbol de la identitat de la comarca i del patrimoni agrícola.

La DO Terra Alta és fonamental per al desenvolupament de la comarca i per preservar-ne el patrimoni agrícola

La DO Terra Alta és un motor econòmic vital per a la comarca. El cultiu de la vinya i la producció de vi generen ocupació i riquesa en una regió que, com moltes altres zones rurals, ha patit els efectes de la despoblació i la manca d’oportunitats. Una gestió eficient i eficaç i amb visió de futur de la DO és el que converteix la Terra Alta en un referent, atraient moltíssims visitants l’any i beneficiant els viticultors i altres sectors com l’hostaleria, el comerç local i l’artesania. En aquest sentit, no puc deixar de destacar el turisme enològic i el paper que hi juga la DO, una activitat que impulsa la cultura i la gastronomia de la comarca i genera beneficis addicionals per la regió que són fonamentals pel seu desenvolupament.

El pla de transparència proposat pel president Pere Bové reforçarà la força i el compromís de la DO amb la qualitat

A més de l’impacte econòmic, la DO Terra Alta contribueix a la conservació d’un patrimoni cultural i paisatgístic únic. El manteniment de les vinyes i la producció de vins de qualitat ajuden a preservar les tècniques tradicionals i els coneixements que defineixen la història de la comarca. Aquesta sinergia entre tradició i innovació és la clau perquè la Terra Alta esdevingui un model d’èxit en el desenvolupament rural, on l’agricultura sostenible i la promoció del producte local reforcen l’arrelament al territori i asseguren un futur pròsper per a les generacions vinents.

Sota el meu criteri, aquesta bona gestió de la DO Terra Alta ha de comptar amb l’execució del pla de transparència proposat per l’actual president de l’entitat, Pere Bové. D’aquesta manera, s’establiran les bases per a una DO més forta, més transparent i compromesa amb la qualitat dels seus vins. El pla de transparència, amb les seves auditories, la participació dels viticultors i els cellers i la informació clara i concisa, és l’oportunitat per seguir construint una organització referent en el territori.

La Terra Alta és un exemple de com una gestió adequada i visionària de la seva DO pot transformar una comarca en una zona de dinamisme econòmic i cultural, oferint noves oportunitats d’ocupació i desenvolupament. A través de la combinació de tradició, qualitat i innovació, la DO Terra Alta no només manté viu un patrimoni vitivinícola excepcional, sinó que també assegura un futur sostenible per a la comarca i contribueix al creixement i a la prosperitat del conjunt de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari