Tornen els Mortadelos

09 agosto 2024 21:00 | Actualizado a 10 agosto 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

No anem bé. Aquesta pluja d’elogis demostra que alguna cosa no funciona respecte a la reputació d’un servei públic essencial. De fet, des dels anys inicials dels Mossos d’Esquadra hi ha hagut un seguit d’episodis que han tingut sempre la policia catalana a la picota. La seva mateixa creació va estar plena d’entrebancs. Jordi Pujol no ho va tenir del tot clar. L’ordre públic i la recaptació d’impostos no eren activitats que l’entusiasmessin.

La llarga compareixença dels màxims responsables dels Mossos ha estat un exercici de defensa de la dignitat del cos

La primera competència important que van assignar als Mossos va ser la vigilància exterior de les presons. I va ser perquè el ministre Barrionuevo es va trobar mancat de guàrdies civils i li va demanar a Macià Alavedra si els Mossos podien assumir aquesta funció. Alavedra va acceptar a condició que ho pagués l’Estat. Només faltaria.

No van trigar a aparèixer els dubtes sobre les funcions del jove cos policial. Concretament, van provocar polèmica els anomenats Mortadelos, un servei d’informació semisecret que tafanejava els moviments polítics. Ara, algú en diria policia patriòtica. Quan la policia fa d’altres coses, apareixen els Mortadelos.

Comentarios
Multimedia Diari