Som uns prosumidors

29 mayo 2024 19:59 | Actualizado a 30 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

No fa tants anys que quan ens aturàvem en una estació de servei a fer gasolina hi havia un empleat que ens servia el combustible. Un altre treballador ens netejava els vidres del cotxe. Un tercer ens preguntava si volíem «un potet de Wynns». I si molt convé ens miraven la pressió dels pneumàtics. Ara, tot això t’ho has de fer tot sol. Fins i tot desapareix l’empleat que cobra. Amb aplicacions com Waylet et cobres tu mateix.

L’economia digital ha aconseguit que les empreses facin treballar els clients sense pagar-los i que, a sobre, es cobrin ells mateixos

No diguem el que passa als bancs. No hi ha cap banquer que treballi més al banc que el client. T’ho has de fer tot des de l’ordinador, el mòbil o el caixer automàtic. Aquesta figura en la qual ens hem convertit se’n diu «prosumidor», segons va explicar la presidenta de la Comissió Societat Digital de Foment del Treball, Anna M. Sánchez, durant una sessió de treball (ara dita afterwork) organitzada per la Fundació Gresol a l’hotel Olympus Palace de Salou.

Prosumidor és un acrònim format per la fusió de les paraules productor i consumidor. Al pas que anem, hauran de canviar el nom de Foment del Treball i posar-hi Foment del Prosumidor.

Comentarios
Multimedia Diari