Riure’s d’un mateix

07 junio 2024 19:30 | Actualizado a 08 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El dia que Libori Ruiz Gallardo va entrar a la consulta de la doctora Victoria González, la neuròloga li va dir: «Li puc assegurar amb absoluta certesa que no podré curar-li el Parkinson. Però sí que podré ajudar-lo a tenir més qualitat de vida». Libori Ruiz és un malalt de Parkinson avançat que dijous va participar en la III Jornada Parkinson del Vall d’Hebron. Malgrat les dificultats de parla i moviment, Libori va enamorar l’auditori amb el seu sentit de l’humor.

Un grup de malalts de Parkinson de Tarragona hem visitat l’Institut de Recerca Vall d’Hebron on investiguen per aturar la malaltia

Riure és una de les teràpies recomanades per plantar cara al Parkinson. Per això també va participar en la Jornada la monologuista lleidatana afectada de Parkinson, Anna Gómez Grau. «Quan em presento a la gent i dic soc Anna Grau. Soc de Lleida i tinc Parkinson, la gent comenta: ‘Quina putada! És de Lleida».

L’estadi superior del sentit de l’humor és assolir la capacitat de riure’s d’un mateix, com sap fer Anna Grau, que, per cert, vaig tenir de periodista en pràctiques al diari La Mañana de Lleida. A la desgràcia mútua de ser de Lleida i tenir Parkinson, n’afegim una tercera: ser periodistes.

Comentarios
Multimedia Diari