L’investigador del Parkinson

17 septiembre 2024 18:55 | Actualizado a 18 septiembre 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

L’empremta científica del doctor Arenas «perdurarà per a futures generacions», segons valoren els seus companys de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona en l’obituari que li dediquen a La Vanguardia. Arenas va néixer a Lleida el 1962 i va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat de Lleida.

Ha mort el neurocientífic lleidatà Ernest Arenas, un «referent mundial» en la investigació del Parkinson

Des del 2002 era catedràtic de Neurobiologia de Cèl·lules Mare de l’Institut Karolinska d’Estocolm. Els seus col•legues catalans Alberch, Pérez-Navarro i Canals, consideren que Arenas ha fet «importants contribucions científiques relacionades amb el Parkinson, tant en el coneixement del desenvolupament i la regeneració de les neurones dopaminèrgiques com en la diferenciació de cèl·lules mare per a teràpies regeneratives».

Ras i curt, als afectats de Parkinson se’ns moren les cèl·lules del cervell que fabriquen la dopamina, el neurotransmissor que regula els moviments del cos i moltes altres funcions com el son, l’olfacte o l’equilibri, per citar-ne alguns. La mort del doctor Arenas és un cop dur per als qui esperem que el Parkinson tingui cura.

Comentarios
Multimedia Diari