Videomapping a la natura per fomentar l’art i el turisme a la Ribera d’Ebre

La segona edició del Festival Ebre Lumen tindrà lloc entre el 22 d’abril i el 3 de juny en diferents espais de dotze municipis de la comarca

20 abril 2022 14:30 | Actualizado a 20 abril 2022 15:27
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ribera d’Ebre vol esdevenir uns dels referents a Catalunya en l’art de videomapping i fer-ne un reclam turístic durant la primavera. Amb aquest objectiu arrenca aquest divendres la segona edició del Festival Ebre Lumen, que fins al 3 de juny portarà a dotze municipis de la comarca diferents propostes audiovisuals i de mapping a la natura i en espais lligats al riu Ebre. 

La tècnica del mapping consisteix a projectar imatges amb música sobre superfícies reals, generalment inanimades. L’ús del videomapping com a reclam turístic ja ha estat força utilitzat, especialment en edificis. La singularitat d’Ebre Lumen recau en el fet que les projeccions es fan sobre el patrimoni natural i arquitectònic fluvial, segons destaquen els organitzadors. 

«Es tracta d’un treball conjunt impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, però amb la implicació d’altres administracions i que es planteja com una activitat cultural innovadora, que dinamitzarà el turisme a la comarca un cop acabada la Setmana Santa i fins a l’estiu», afirma la presidenta del Consell, Gemma Carim. L’objectiu enguany, ja sense restriccions lligades a la pandèmia, és superar els 1.500 espectadors que fa un any van passar pel festival. 

En aquesta segona edició es projectaran dos videomappings per setmana (un en divendres i l’altre en dissabte), sempre a les 22 hores.  S’hi podran veure obres de creatius visuals professionals de Catalunya, l’Estat i també de països com Brasil, Colòmbia o Itàlia. El festival compta amb la direcció artística de Ricardo Cançado i la participació d’autors com Rafael Cançado, Bruno Lima, Chema Siscar, Marcello Nardone, Daniel Morales, Vini Fabretti i Vinicius Luz.

Arrenca aquest divendres 22 d’abril, amb la inauguració al Consell Comarcal. Dissabte 23 serà el torn de la zona de l’Arenal de Miravet. Divendres 29 d’abril, la proposta de mapping tindrà lloc a l’embarcador del riu Ebre a Vinebre, mentre que el dissabte 30 serà al Pont de Tartacó de la Serra d’Almos. El festival arriba a Riba-roja d’Ebre el 6 de maig, amb una proposta artística a la zona del Mirador de la Pena, mentre que el 7 de maig serà el torn de Flix, al Passeig de l’Ebre. A Móra la Nova, l’activitat tindrà lloc a l’Embarcador del riu (13 de maig), i el 14 serà a l’illa de Saurí de Móra d’Ebre. 

El següent cap de setmana del 20 i 21 de maig, el festival tindrà lloc al Rocam del carrer Collet de Tivissa i el Centre d’Atenció Els Masos de la Torre de l’Espanyol, respectivament. 

Per últim hi haurà projeccions a l’inici del camí del riu de Ginestar (27), a l’aparcament d’autocaravanes d’Ascó el 28 de maig; i al pas de barca de Garcia, el 3 de juny. 

«L’any passat, les limitacions d’aforament i el compliment del confinament comarcal van condicionar la celebració de la primera edició del festival. Una bona part del públic potencial es va quedar sense poder veure les projeccions i per això enguany repetim els mateixos videomappings i les mateixes localitzacions», explica Carim. Com a novetat, en l’edició 2022 s’ha previst que a partir de les 21h els ajuntaments puguin instal·lar una zona propera a l’espai de projecció, amb menjar ràpid, música ambient i la venda de productes Km0, entre altres propostes.

Comentarios
Multimedia Diari