Una iniciativa turística sorgida a l‘Ametlla, reconeguda per l’Estat

El projecte, que agrupa professionals del sector de tot el país, vol mostrar tot el potencial turístic i la seva riquesa

03 septiembre 2023 13:23 | Actualizado a 03 septiembre 2023 13:25
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pandèmia, malauradamanet que va ser una època molt dolenta per a molts sectors, però també va destapar la necessitat de canvis i l’aparició de nous projectes que en donen resposta. El turisme, sobretot l’internacional, es va veure greument afectat al principi, però la situació també va impulsar les visites i estades de proximitat.

Des de l’Ametlla de Mar, l’agència independent més antiga de les Terres de l’Ebre, Viatges Calyper, ofereix experiències per conèixer les Terres de l’Ebre, els Ports, el Priorat i el MAtarranya. El seu propietari des de fa més 40 anys, Josep Maria Callau, va tenir la idea durant la pandèmia de reunir altres professsionals del sector i de les moltes videotrucades que van fer, va sorgir un projecte que ha estat reconegut per l’estat i al qual se li han atorgat 800.000 euros dels Fons Europeus Next Generation. Un projecte que va ser escollit per la seva gran qualitat entre milers de propostes.

Sota el nom de Wild Life Spain, la iniciativa integra l’oferta nacional de fins a deu propostes de l’estat espanyol amb l’objectiu de proposar un producte turístic experiencial de qualitat basat en l’observació de fauna salvatge i activitats complementàries a diversos espais naturals de Catalunya, Andalusia, Cantàbria, Extremadura, Castella i Lleó i Astúries entre altres.

La idea, tal com explica Callau, és mostrar que a l’Estat hi ha moltes coses per veure i desmarcar-se de la idea que només hi ha turisme de «sol i platja». Segons el professional del sector, «Espanya és un lloc tipificat com a sol i platja, però dintre hi ha moltes altres histories, que volem posar damunt la taula. També la part vivencial, amb la cultura i l’artesania. La idea era fer-ho petites empreses juntes que per si soles no criden l’atenció. Al final som tots aliats, cadascú té el seu producte per mostrar i vendre».

Afegeix, Callau, «un té rutes a peu, l’altre té piragües, és una manera de veure-ho tot en conjunt que és meravellós. Necessitem tenir els maxims exponents possibles, tenim sort que a casa hi hagi molt i molt bo».

El projecte va prendre forma després de mesos de treball conjunt amb altres professionals del sector, com la Fundació Plegadís de la Ràpita amb qui té un conveni de col·laboració. Les empreses sota el segell podran destinar els diners a fets com renovar material o a millorar la presencia digital i continuar arribant turistes, sobretot estrangers que són qui genera la major part d’ingressos, per mostrar-los el potencial turístic ric i divers del país.

Concretament, la contribució ebrenca a Wild Life Spain consisteix en una immersió holística i experiencial a la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre amb el focus posat en els parcs naturals dels Ports i el Delta de l’Ebre a través d’aules ambientals, però sense deixar de costat altres atractius complementaris com la cultura del vi, l’oli o l’arròs, les petjades de Picasso o Gaudí, la gastronomia ebrenca, l’arquitectura de castells i catedrals, la terrissa i les fibres naturals a través dels artesans o experiències al riu Ebre i les barraques del Delta entre altres.

Des del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ja s’ha fet saber A Wild Life Spain que comptaran amb la seva presència en algunes de les accions de promoció exterior que farà l’agència Turespaña en l’àmbit internacional. De fet, un dels actes més destacats serà la presentació a la Fira Internacional de Turisme, el FITUR, on comptarà amb un estand propi.

Comentarios
Multimedia Diari