Tres imputats per la conversió il·legal d'un magatzem agrícola en habitatge dins d'un espai protegit a Deltebre

El Seprona de la Guàrdia Civil denuncia el promotor, el constructor i el director de l'obra per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori

19 mayo 2017 21:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha denunciat la conversió il·legal d'un magatzem agrícola en habitatge dins d'una zona protegida del delta de l'Ebre, a Deltebre (Baix Ebre), imputant el seu promotor, el constructor i el director tècnic de l'obra. Segons l'institut armat, la promotora va sol·licitar el 2010 una llicència per rehabilitar el magatzem en una parcel·la de la zona de la Bassa de l'Arena, inclosa en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) del delta de l'Ebre. Finalment, amb les actuacions pràcticament enllestides, el Seprona ha detectat que el magatzem es va rehabilitar com a habitatge i, a més, s'ha edificat un 12% de la superfície autoritzada.

El magatzem reconvertit en "habitatge d'ús habitual" a Deltebre va ser detectat per agents de la Guàrdia Civil d'Amposta en el marc de les investigacions de possibles irregularitats en la construcció o rehabilitació d'edificacions dins dels espais PEIN del delta de l'Ebre. Precisament, i en aquest context, l'institut armat va donar a conèixer fa pocs dies la imputació de l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, per haver promogut la construcció d'un habitatge a la zona dels Ullals de Baltasar, aconseguint la llicència quan exercia de regidor de Governació l'any 2004.

En el cas de Deltebre, segons apunta el comunicat de l'institut armat, l'obra va quedar paralitzada l'any 2012, dos anys després de demanar el permís –amb el corresponent projecte tècnic redactat per un arquitecte-, per falta de pressupost. Això hauria provocat que l'aparellador deixés d'efectuar les visites tècniques corresponents. Malgrat això, el promotor va continuar construint l'edifici, fins pràcticament finalitzar-lo actualment.

Els agents del Seprona, però, han constatat que a més de rehabilitar un magatzem agrícola per a un altre ús diferent del que es va sol·licitar, habitatge en aquest cas, s'ha edificat més d'un 12% de la superfície autoritzada i fora dels preceptes recollits en el codi tècnic de la construcció. Segons recorden, es tracta d'un tipus d'edificació no permesa en aquest espai natural, on la normativa únicament deixa construir o rehabilitar edificis exclusivament dedicats a magatzem agrícola.

Davant de tot plegat, la Guàrdia Civil va procedir a instruir diligències penals i a imputar les persones relacionades amb la construcció. Unes diligències que han estat posades a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari