Meritxell Roigé: «L’Ajuntament de Tortosa porta treballant en l’arribada de Kronospan més d’un any»

L’empresa austríaca escull Tortosa per la implicació en el projecte del consistori i la ràpida disposició de les parcel·les del polígon 

09 octubre 2021 10:34 | Actualizado a 09 octubre 2021 10:37
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’arribada del gegant austríac Kronospan ha generat grans expectatives a Tortosa i les Terres de l’Ebre. Però la implantació de la multinacional de fusta més important del món porta gestant-se  a Tortosa des de fa més d’un any. L’Ajuntament de Tortosa ho ha treballat amb discreció durant més d’un any, i ja al juny l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i tècnics de l’Ajuntament van portar a terme una visita a la planta de Kronospan de Burgos, per conèixer l’activitat de primera mà.

«És un procés que l’Ajuntament de Tortosa va començar el juliol del 2020, però aquesta indústria porta des del 2017 amb la intenció d’establir-se a Catalunya», explica al Diari l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. «Quan se’ns va plantejar si la ciutat volia acollir una indústria d’aquestes característiques immediatament ens vam posar a treballar per a la proposta de Tortosa, amb la parcel·la, les bonificacions i tot el que podíem oferir a l’empresa. Ens vam reunir amb el director general d’Espanya i després ja vam rebre el propietari, que va visitar la nostra ciutat en dos ocasions».

Els terrenys on s’implantarà l’empresa eren majoritàriament de l’INCASÒL, excepte una petita part que era de propietat privada, i ja s’ha adequat el plantejament perquè l’empresa s’hi puga instal·lar. Amb aquesta queden esgotades les parcel·les de l’INCASÒL al polígon Catalunya Sud. L’alcaldessa de Tortosa ja havia demanat al conseller Calvet l’ampliació del polígon. Ara, ho ha tornat a reclamar a l’INCASÒL i n’ha demanat celeritat al respecte.

L’empresa ocuparà fins a 25 hectàrees per portar a terme la seua activitat, ja que treballa amb materials molt voluminosos i necessita un gran espai per emmagatzemar-lo. A més, genera una gran activitat logística i de transport, amb 400 camions en ruta al dia. 

Un dels fets que va convèncer la multinacional per escollir Tortosa va ser que precisament el polígon Catalunya Sud ja estava llest per a la seua implantació, totalment urbanitzat, i la parcel·la en qüestió, amb bons accessos. «L’empresa volia, en primer lloc, que l’Ajuntament hi estigués totalment implicat i que compartís el projecte. En segon lloc, que la parcel·la s’adeqüés i pogués tenir una ràpida urbanització. Ells apostaven per llocs més cap al nord perquè exporten molt cap a França i Europa, però els va convèncer més el que els vam oferir com a Ajuntament», detalla Roigé. «L’empresa Florette també va recomanar l’Ajuntament de Tortosa a Kronospan». 

La companyia és d’economia circular, de forma que el seu objectiu és el residu zero, emprant una tecnologia puntera en tot el sistema.
«L’arribada de Florette i Kronospan suposa un punt d’inflexió per a Tortosa i les Terres de l’Ebre», valora l’alcaldessa. «Estem parlant de territori. L’empresa s’instal·la a Tortosa però això generarà oportunitats a totes les Terres de l’Ebre, cosa que ens aportarà autoestima per creure en tot el que podem oferir, crearà llocs de treball qualificat i podrà arribar talent de fora, i això ens ajudarà a progressar com a territori». La creació d’oportunitats i ocupació a la ciutat, juntament amb l’actuació a la via pública, és una de les prioritats del govern de Roigé.

Comentarios
Multimedia Diari