Les empreses ebrenques mantenen el seu creixement

Així ho demostren les dades de l’Índex del Clima Empresarial a les Terres de l’Ebre, del 2n semestre 2017
 

15 mayo 2018 10:11 | Actualizado a 15 mayo 2018 10:26
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les dades de l’Índex del Clima Empresarial a les Terres de l’Ebre del segon semestre del 2017 mostren una continuïtat a l’alça pel que fa al factor de producció i ocupació de les empreses del territori. La tendència de creixement en producció, amb un índex de 2.539, es perllonga des de l’inici de recollida de dades, ja fa tres anys. 

L’estudi és elaborat per la Càtedra d’Economia Local i Regional (CELiR) de la URV a partir d’enquestes qualitatives realitzades a més d’un centenar d’empreses de les quatre comarques del territori. Es tracta d’empreses de diferents sectors i mida amb l’objectiu de tenir una mostra representativa del teixit empresarial ebrenc.

Els empresaris puntuen entre tres possibilitats: 1 (decreixent), 2 (estabilitat), i 3 (creixement). I les dades fan referència a l’evolució de l’empresa durant l’últim semestre (en aquest cas al segon semestre del 2017) i les expectatives per al següent (el primer del 2018). 

Ahir, dilluns, es presentava aquest sisè Índex a la seu de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), a Tortosa. Les dades mostraven que l’increment en la producció ha estat registrat en gairebé tots els sectors, destacant la construcció i l’agroindústria, i amb excepció del turisme

Pau Galiana, representant del departament de gestió d’empreses de la URV, explicava durant la presentació que aquesta dada es deu al fet que el segon semestre de l’any coincideix amb l’època baixa de turisme; tot i que també ho atribuïa al clima polític de Catalunya. «Crec que és el sector més afectat pel clima d’inestabilitat política del procés català, el que està sotmès a una major incertesa i també és on hi ha més petites empreses que sempre són més vulnerables i  disposen de menys recursos», apuntava Galiana. 

Pel que fa a l’ocupació, l’empresariat afirma que hi ha hagut un comportament a l’alça, amb un índex de 2.567 i un saldo positiu del 26.1%. Aquest increment es detecta en tots els sectors, destacant l’agroindústria, la construcció i el sector secundari. 

Una de les dades que també destacaven és que, per primer cop, entre les dades de previsió dels empresaris i el resultat final hi ha hagut un augment. És a dir, que les dades del segon semestre del 2017 han estat millor del que havien previst. 

Les previsions per al proper semestre són similars i amb la continuïtat de la tendència a l’alça.

Comentarios
Multimedia Diari