La Fira de l’Oli i l’Espàrrec torna a Godall

La cita, aquest cap de setmana, canvia de lloc i nom, passa a dir-se Mil·lenària i se celebrarà als carrers del poble

10 marzo 2022 19:40 | Actualizado a 11 marzo 2022 09:48
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana Godall acull la XIX Fira de l’oli i l’espàrrec. El municipi recupera aquest esdeveniment, coorganitzada per l’Ajuntament i la cooperativa que continuarà tenint un paper important, després d’una parada causada per la situació sanitària amb alguns canvis com el nom i la ubicació.

Enguany a la fira, que passa a anomenar-se Mil·lenària, hi participaran una quarantena de paradistes i s’oferiran diverses activitats pels carrers del poble, en lloc de fer-se a l’interior del recinte de la cooperativa com fins ara. Les activitats previstes estaran repartides entre diferents espais com la Plaça Major, la de l’Església o alguns establiments de restauració locals. En aquests hi haurà propostes relacionades amb els productes típics però també d’altres més d’oci i culturals. D’aquesta manera, tots aquells visitants que durant el cap de setmana s’apropin a Godall podran gaudir de tallers artesanals basats en l’olivera i els seus productes, vermuts musicals, jocs infantils tradicionals, una ballada de jotes, demostracions d’oficis com la cuina o de filar i de concursos com el premi a l’espàrrec més llarg. Una de les activitats més destacades enguany és la xarrada Godall: més de mil anys fent oli a càrrec de Miquel Subirats, que un cop acabada continuarà amb una visita a l’exposició de maquetes de molins i un tast d’olis a més d’una visita al molí d’oli de José Arnau.

Alexis Albiol, alcalde de Godall, celebra poder reprendre la fira després d’aquest temps de parada i destaca aquestes novetats que donaran un impuls als productes locals. «Després de dos anys sense poder fer la fira, enguany, tot i que amb les reticències d’alguns paradistes, hem tornat a emprendre-la. Com a novetat, hem tret la fira del recinte de la cooperativa i l’hem posat dins el poble per donar més visibilitat al municipi i intentar atreure més visitants», explica l’alcalde al Diari de Tarragona, tot afegint que al nom s’ha afegit la paraula Mil·lenària «per donar també més visibilitat a les oliveres mil·lenàries, ja que ens trobem en una zona on hi ha la concentració més alta d’estes oliveres de varietat Farga, catalogades per la Taula del Sénia».

L’obertura de la fira serà dissabte a les 9.30 h i a les 12 h es farà l’acte d’inauguració que comptarà amb la presència de Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Productes de qualitat

Durant la fira es posaran en valor dos productes típics de la localitat, l’espàrrec i l’oli d’oliva fet a la cooperativa de Godall. Entre aquests es troba el Lacrima Olea Farga, que el passat mes de novembre es va proclamar Millor Oli d’Oliva Verge Extra Afruitat madur de la convocatòria anual organitzada per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus a través del Centre de Desenvolupament de l’Oli.

Recentment, la cooperativa ha rebut altres reconeixements pels seus productes en diverses convocatòries. És el cas de l’oli Merades Milenia, que ha estat escollit com un dels cinc millors olis d’oliva verge extra produïts per productors catalans segons L’Associació de Micro Productors d’Oli de Catalunya (AMPOC) i l’oli de la varietat picual que va resultar guanyador del primer premi del I Concurs d’Olis organitzat per la Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara. «Els productes de la cooperativa, com l’oli, enguany han tingut bastants premis. Actualment, ens trobem entre els cinc millors de Catalunya i això ho hem de visibilitzar», destaca Albiol.

Comentarios
Multimedia Diari