Ercros tanca la fàbrica de Flix

L’acomiadament afecta 50 treballadors de la planta de fosfats i suposa la fi de l’activitat al complex químic després de 125 anys

11 noviembre 2022 17:16 | Actualizado a 11 noviembre 2022 18:51
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ercros tanca la fàbrica de Flix. La direcció de l’empresa química ha convocat aquest divendres els representants sindicals per comunicar-los-hi l’inici d’un procés d’acomiadament col·lectiu de la planta de fosfats, que cessarà l’activitat a partir de l’1 de gener del 2023. La mesura afecta una cinquantena de treballadors de la plantilla, però també un centenar més d’empleats d’empreses subcontractades. A partir del proper 18 de novembre, l’empresa iniciarà la negociació amb els representants dels treballadors, dels sindicats CCOO i UGT.

La de fosfats era l’última línia en producció a la fàbrica de Flix, que d’aquesta manera es queda sense activitat després de 125 anys.

Fonts de l’empresa han confirmat al Diari l’inici d’aquest procés d’acomiadament col·lectiu. Ho atribueixen a la «impossibilitat de renovar dos contractes», per una banda el de subministrament d’àcid clorhídric, i també el contracte de fabricació exclusiva per a un client del fosfat bicàlcic, «per la situació dels mercats i les perspectives d’evolució en els pròxims anys».

El comitè d’empresa ha fet aquest divendres una assemblea per informar els treballadors. Segons explica al Diari el president del comitè, Enric Cervelló, es negociarà per aconseguir recol·locacions, jubilacions i les millors condicions per a tota la plantilla sortint.

L’anunci s’ha fet la mateixa setmana que Ercros ha anunciat uns beneficis rècord de 50,52 milions d’euros fins al setembre, un 93,1 per cent més que durant el mateix període de l’any passat.

Els treballadors de Flix denuncien que l’empresa es nega a invertir a la planta de la Ribera d’Ebre des de fa molts d’anys, com sí que fa amb la resta de fàbriques del grup. «L’han deixat morir», asseguren.

Al municipi hi havia neguit des de fa setmanes, per la no concreció del contracte a tres bandes entre Ercros, Covestro i una empresa francesa, que finalitza el 31 de desembre i del què depenia la continuïtat de la producció. «Però no pensàvem que la decisió seria tan dràstica, el tancament definitiu», afirma Cervelló, que ho entén com un cop molt fort per a tot el municipi de Flix.

L’alcalde, Francesc Barbero, detalla al Diari que l’Ajuntament estarà al costat de la plantilla, mentre intensificarà també els treballs per a la reindustrialització del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari